Capi Europe: het succes van reshoring

Capi Europe: het succes van reshoring

Capi Europe is van een lokale leverancier van tuinornamenten in no timeuitgegroeid tot ’s werelds innovatiefste producent van lichtgewicht bloem- en plantenpotten. Met een eigentijds design en moderne productiemethodes heeft Capi zich in nauwelijks twee decennia ontwikkeld tot een vermaarde ‘pottenboer’ met een afzetmarkt van meer dan zestig landen.

 

Trends in grondstoffen

De OPEC verliest leden en macht, terwijl de invloed van de leiders van wereldmachten toeneemt. Wereldmarkten, niet meer gestuurd door vraag en aanbod, prijsverschillen, overschotten of tekorten, nee, stevige taal uit grote monden bepaalt de prijs van grondstoffen.

 

Is het tijd voor een NRK 3D-printing groep?

Is het tijd voor een NRK 3D-printing groep?

3D-printen is anno 2019 uitgegroeid tot een techniek die door veel bedrijven in de rubber- en kunststofindustrie wordt binnengehaald. Het is de technische en commerciële versterking van de concurrentiepositie van bedrijven. Reden voor branchevereniging NRK om te onderzoeken of er belangstelling bestaat om een belangengroep op te richten.

RapidPro 2019: Define. Design. Produce.

RapidPro 2019: Define. Design. Produce.

Op 13 en 14 maart vind in het Brabantse Veldhoven de RapidPro 2019 plaats: dé internationale industriële vakbeurs met oplossingen voor alle fases van productontwikkeling, prototyping en productie.

Saxion-project keert tij rond ghostnets

Saxion-project keert tij rond ghostnets

Het zijn indrukwekkende cijfers: alleen al in Nederland wordt jaarlijks naar schatting 150 tot 225 ton aan afgedankte visnetten in zee gedumpt. In de Noord-Europese wateren is het probleem nog veel groter. Optisch lijken de visnetten niet versleten, maar doordat ze hun vorm verliezen, zijn ze niet meer geschikt voor de visserij. Saxion-studenten werkten binnen het Thermoplastisch Composieten Applicatiecentrum (TPAC) aan een oplossing voor dit vraagstuk. Alles draait daarbij om recycling.

Tijd is geld!

Tijd is geld!

De afgelopen jaren is Quick Response Manufacturing, afgekort QRM, aan een flinke opmars bezig binnen de Europese en met name de Nederlandse maakindustrie. Maar wat is QRM dan? En waarom worden daar zulke opmerkelijke resultaten mee geboekt? In deze vierdelige serie doen we daarover een boekje open.

Plastics recycling één van de hoofdthema’s op Empack 2019

Plastics recycling één van de hoofdthema’s op Empack 2019

De verpakkingsbeurs Empack heeft één van haar hoofdthema’s voor 2019 bekendgemaakt: Plastics recycling. Het recyclen van plastic is een hot topic in de Nederlandse verpakkingsindustrie. Zo zoeken grote A-merkfabrikanten nieuwe samenwerkingen met innovators om het gebruik van plastic te reduceren, plastics te hergebruiken of te recyclen. Het hoofdthema wordt onder andere behandeld in de vorm van een miniconferentie over gerecycled plastic voor voedselcontact.

Technology Park Ypenburg ontwikkelt gespuitgiete CubeSat

Technology Park Ypenburg ontwikkelt gespuitgiete CubeSat

Het Haagse cluster Technology Park Ypenburg (TPY) heeft de ambitie de regionale en internationale hotspot voor thermoplasten en composieten te zijn. GTM Advanced Structures, Promolding en P3D (onderdeel van Promolding) bundelen hun expertises en faciliteiten en werken nauw samen in de productontwikkeling van de eerste CubeSat die geschikt is voor massaproductie door middel van spuitgieten van thermoplastische composieten.

Opnieuw nadenken over kunststoffen: hoe vertellen we het verhaal?

Opnieuw nadenken over kunststoffen: hoe vertellen we het verhaal?

Het Rethink initiatief is er op gericht om onze kennis en visie te delen en de betrokkenheid van onze bedrijfstak bij maatschappelijke discussies te vergroten en versterken. In deze zesdelige serie gaan we in op elementen die daar een rol in spelen en kijken we naar de vijf verbeterrichtingen die simultaan opgepakt gaan worden.