Trends grondstoffen

China is een wereldmacht geworden met leiders die gezamenlijk besluiten nemen zonder lange discussies, inspraakprocedures of stevige oppositie in het eigen land. Zodra volgens de leiders sprake is van een thema dat het landsbelang dient, moet alles wijken en wordt een probleem snel aangepakt. Autocratie versus democratie. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Het is maar hoe u het bekijkt.

ADSO: de ongekende waarde van rapid service

ADSO: de ongekende waarde van rapid service

Zelden kwamen we een bedrijf tegen dat zoveel toegevoegde waarde voor haar afnemers biedt. Met drie doordacht gedefinieerde klantwaarden als basis heeft het Belgische ADSO (www.adso.be) een dienst opgetuigd die de kloof tussen prototype en (massa)productie supersnel en voorspelbaar weet te overbruggen. 

De effecten van tijd en flow denken

De effecten van tijd en flow denken

De afgelopen jaren is Quick Response Manufacturing, afgekort QRM, aan een flinke opmars bezig binnen de Europese en met name de Nederlandse maakindustrie. Maar wat is QRM dan? En waarom worden daar zulke opmerkelijke resultaten mee geboekt? In deze vierdelige serie doen we daarover een boekje open.

Veldtest met gekleurde composieten PV-gevel van start

Veldtest met gekleurde composieten PV-gevel van start

Op de campus van de TU Eindhoven onderzoeken Nederlandse wetenschappers en ondernemers de potentie van verschillende kleuren composietengevels, die zijn uitgerust met dunne filmzonnecellen.

Nieuw innovatief proces voor recycling PMMA-afval

Een consortium brengt 13 partners van 6 verschillende landen samen en zal een nieuw en innovatief proces ontwikkelen voor het omzetten van postindustrieel en end-of-life PMMA-afval naar methyl methacrylaat, dat ingezet kan worden als grondstof voor de productie van PMMA of andere toepassingen.

Versteden werkt aan wereldprimeur voor buisverbindingen

Versteden werkt aan wereldprimeur voor buisverbindingen

De nog jonge markt in glasvezelversterkte leidingen gaat de komende jaren sterk groeien. Dit soort leidingen wordt al gebruikt in de petrochemische industrie, onder meer door Shell en Sabic. Uitbreiding naar de scheepsbouw en de offshore olie- en gasindustrie is een volgende stap. Versteden werkt daarom ook hard om als eerste ter wereld een nieuw type buisverbinding op de markt te brengen.