Complexe kunststofproducten snel en efficiënt produceren

Complexe kunststofproducten snel en efficiënt produceren

VDL Wientjes Roden ontwikkelt samen met klanten complexe kunststofproducten, waarvoor nieuwe technologie wordt gebruikt. Om de ontwikkelkosten en de daarmee gepaarde tijd – die tot vierenhalf jaar kan oplopen – terug te verdienen, wordt ingezet op de verkoop van een compleet product, in plaats van alleen de onderdelen. Ook is het bedrijf continu bezig met het verbeteren van het productieproces, door Quick Response Manufacturing en Lean toe te passen.

Hoe kiest u het juiste elastomeer?

Hoe kiest u het juiste elastomeer?

Bij het ontwikkelen van een product komt men veelal voor de keuze te staan welk materiaal moet worden toegepast om de producteigenschappen zo optimaal mogelijk te krijgen. Vaak wordt en keuze gemaakt op basis van ‘informatie op de voorgaande product-tekening’, of op basis van ‘wat er nog in het magazijn ligt’. Op deze manier een materiaal kiezen levert meestal niet het optimale resultaat op.

 

Trends grondstoffen

Hebt u nog grip op de grondstoffenmarkt?

Kraussmaffei nodigt u uit voor het competence forum

Kraussmaffei nodigt u uit voor het competence forum

De KraussMaffei Group opent op 6 en 7 juni a.s. haar deuren in München en presenteert zich als leidende machinebouwer met de nieuwste technologieën en innovaties van de merken KraussMaffei, KraussMaffei Bersdorf en Netstal. In het middelpunt staat – naar het motto: ‘Van het industriële begin naar kunststof machinebouw in het digitale tijdperk’ – de pioniersgeest die het bedrijf in haar succesvolle 180-jarige bestaan altijd heeft getoond.Door de vele lopende machines kunnen bezoekers aan dit Competence Forumdie pioniersgeest zelf ervaren. De hoge verwachtingen aan specifieke machines en systemen, voor meer efficiënte-, economische- als ook intelligente Industrie 4.0-oplossingen, zullen snel gemeengoed worden.

Vlakverlichting als designelement

Vlakverlichting als designelement

Grote led-vlakken geven ruimtes en gebouwen een indrukwekkende vorm en zorgen voor een bijzondere sfeer. Het bedrijf Axis van Rüdiger en Felix Szak maakt toegesneden oplossingen voor verlichting. Hun Lightpanel is geschikt voor vloer- en plafondafwerking en kan ook in open lucht worden ingezet. Dankzij het bekende acrylglas PLEXIGLAS® van Evonik bieden zelfs gebogen panelen een homogene verlichting. In dit interview vertellen de ontwerpers hoe hun idee uitgegroeid is tot een brede productportfolio.