De bouwstenen voor het succes van Oerlemans Packaging

De bouwstenen voor het succes van Oerlemans Packaging

Investeren in schaalvergroting maakt het mogelijk om veel soorten verpakkingen aan te bieden, waarmee het bedrijf grote industriële klanten werft. Dat creëert financiële ruimte om verder te investeren, in bijvoorbeeld technologie om aan kwalificaties voor voedselveiligheid te voldoen. En daarmee haalt Oerlemans Packaging weer andere grote klanten binnen. Wat zijn de trends in de wereld van kunststof verpakkingen waar het bedrijf zich nu op richt?

Het 3D-printing proces is een tikkie hype(r)gevoelig

Winnaars NRK Duurzame Producten 2018

Winnaars NRK Duurzame Producten 2018

Op 7 maart jl. reikte de jury tijdens de Avond van de Maakindustrie in Media Plaza te Utrecht de drie NRK Awards Duurzame Producten uit. De winnaars in drie verschillende marksegmenten zijn Kras Recycling, Lankhorst Engineered Products en Cumapol Polyester Upgrading.

Heeft u nog wel tijd om te verbeteren?

Wist u dat bedrijven tegenwoordig gemiddeld nog maar 7 jaar lang bestaan? De gemiddelde levensduur van bedrijven loopt hard terug: In 1958 bestond een bedrijf gemiddeld nog 61 jaar; in 1980 was dit nog maar 25 jaar. Als we deze lijn doortrekken, dan kunnen we stellen dat als u stil blijft zitten, uw bedrijf in 2025 niet meer bestaat. Doorlopend veranderen en aanpassen is inmiddels pure noodzaak geworden.

Verbeterde oppervlaktekwaliteit dankzij dynamische matrijsverwarming

Verbeterde oppervlaktekwaliteit dankzij dynamische matrijsverwarming

ELIX Polymers, een vooraanstaande producent van ABS-polymeren en -mengels, geeft aan dat er belangrijke verbeteringen aan de oppervlaktekwaliteit van gespoten delen worden bereikt met behulp van de warmte- en koeltechniek van Roctool voor het spuitgieten van het ELIX Ultra HH4115HI ABS/PC materiaal. Het bedrijf heeft onlangs een reeks testen met de Roctool-techniek uitgevoerd.