Trends grondstoffen

De nieuwsgierigheid van de mens daagt uit meer te weten over de extremen van de natuur. En wie zoekt zal vinden. Het speuren naar de geheimen in een nanowereld, naast satellieten die het giga-heelal in kaart moeten brengen. Interacties tussen moleculen, ijs of water in de ruimte, we gaan steeds verder, wat kunnen we er mee? Er lijken overeenkomsten te zijn tussen nano en giga. Magnetisme, clustervorming, gassen, straling, uitwisseling van geladen of neutrale deeltjes, we weten iets, overal zijn energievelden, maar zoveel is nog nieuw.

AFP kijkt verder dan de eigen films

AFP kijkt verder dan de eigen films

AFP in Apeldoorn is specialist in het ontwikkelen en produceren van ‘load security' films, verpakkingsfilms en innovatieve films. De klantvraag staat voor AFP altijd centraal. 

De pijlers: kwaliteit en tijdigheid

De lean-methodiek wordt dan vaak gezien als manier om verspillingen uit te bannen en ervoor te zorgen dat ‘alles wat we doen waarde toevoegt.’ Maar met een dergelijke beschrijving wordt voorbijgegaan aan waar het echt om gaat. Om daar duidelijkheid in te scheppen publiceren we hierover een vijfdelige serie. In dit vierde deel focussen we op de pijlers: kwaliteit en tijdigheid.

Omzet Nederlandse verpakkingsindustrie naar 6,5 miljard euro

Omzet Nederlandse verpakkingsindustrie naar 6,5 miljard euro

De wereldwijde verpakkingsindustrie zit flink in de lift door de groeiende middenklasse en aantrekkende consumentenbestedingen. De groei is echter niet overal gelijk. Er wordt vooral sterke groei in Azië verwacht. Ook in Nederland verwacht ABN AMRO groei, in lijn met de economische prognoses. Tegelijkertijd staat de industrie voor uitdagingen zoals behoud van winstgevendheid en het verlagen van de milieu-impact van verpakkingen. In dit artikel – gebaseerd op de laatste Branche Update van ABN AMRO – zijn de belangrijkste uitdagingen en het groeipotentieel voor de verpakkingsindustrie in kaart gebracht.