Cijfers en prognoses… met heel veel K’s.

En het groeit maar door. Kunststoffen, eigenlijk pas sinds de laatste 50 jaar de grondstof van nu en zeker van de toekomst. In 2017 een slordige 350 miljoen ton verbruik per jaar. Wanneer experts gelijk krijgen mag worden verwacht dat het wereldverbruik over 30 jaar boven 1 miljard ton per jaar uitkomt. Een expert denkt zelfs dat in 2050 vier keer meer plastics dan nu verbruikt worden.

Rosti Mepal: anders dan de rest

Rosti Mepal: anders dan de rest

De producten lijken zo eenvoudig – kunststof bordjes, opbergdoosjes, bekertjes in allerlei kleuren – maar de schijn bedriegt: bij Rosti Mepal is de vormgeving, zelfs van het meest eenvoudige schaaltje, leidend. Kunststof Magazine ging op bezoek bij dit bedrijf en ontdekte hoe de Scandinavische roots nog steeds tot bijzondere producten leidt.

Industrie 4.0 – Van visie tot werkelijkheid

Industrie 4.0 – Van visie tot werkelijkheid

De digitale transformatie naar onderling verbonden productieomgevingen op basis van Industrie 4.0 (I4.0) en/of het Internet der Dingen (Internet of Things) ontwikkelt zich stormachtig. Talrijke toepassingen op het gebied van zowel product- en procescontrole, labelling-technologie, verpakking en logistiek als onderhoud en reparatie laten zien dat deze overgang naar het Internet der Dingen legio mogelijkheden biedt voor optimalisatie.

Couveuse wint twee internationale design awards

Couveuse wint twee internationale design awards

De BabyLeo TN500, ontwikkeld door een ontwerpteam van MMID, VDL en Dräger heeft recentelijk twee prestigieuze internationale design awards gewonnen. Een team van topspecialisten werkte maar liefst vijf jaar intensief samen om het complexe/baanbrekende ontwerp van de couveuse te realiseren.

 

Spectaculaire aquaria dankzij PLEXIGLAS

Spectaculaire aquaria dankzij PLEXIGLAS

Gigantische platen, spectaculaire tunnels, reusachtige cilinders – om nieuwe dimensies in de bouw van aquaria te bereiken, werkt systeemaanbieder voor grote aquaria Advanced Aquarium Technologies samen met PLEXIGLAS®.

 

Stel de klant voorop

De lean-methodiek wordt dan vaak gezien als manier om verspillingen uit te bannen en ervoor te zorgen dat ‘alles wat we doen waarde toevoegt.’ Maar met een dergelijke beschrijving wordt voorbijgegaan aan waar het echt om gaat. Om daar duidelijkheid in te scheppen publiceren we een vijfdelige serie. In dit tweede deel focussen we op waarde creëren voor de klant.