‘Er liggen nu volop kansen in de markt’

‘Er liggen nu volop kansen in de markt’

Vijf jaar geleden ging spuitgietbedrijf SELL Plastics uit Nijkerk door een diep dal. Ondanks de economische crisis draaide SELL Plastics op volle toeren, maar toen brandde het bedrijf tot de grond af. Over hoe een familiebedrijf zich terugvocht en uitgroeide tot een uiterst moderne, kleurrijke, maar vooral vitale onderneming.

Eerste deel van een vijfdelige serie over lean

Eerste deel van een vijfdelige serie over lean

We willen beter presteren, op alle vlakken. De lean-methodiek wordt dan vaak gezien als manier om verspillingen uit te bannen en ervoor te zorgen dat ‘alles wat we doen waarde toevoegt.’ Maar met een dergelijke beschrijving wordt voorbijgegaan aan waar het echt om gaat. Om daar duidelijkheid in te scheppen publiceren we een vijfdelige serie.

Chemisch recyclen: heilige graal bij sluiten kunststofketen?

Chemisch recyclen: heilige graal bij sluiten kunststofketen?

Voor een aantal van de verpakkingskunststoffen is recycling goed mogelijk met de huidige technieken: mechanische processen van sorteren, shredden, wassen en weer verwarmen, die uiteindelijk granulaat opleveren. Deze vorm van recyclen loopt tegen grenzen aan. Daarnaast is er nog steeds een financiële bijdrage nodig om de kunststoffen in te zamelen en te recyclen. Bieden andere technieken, zoals chemisch recyclen, wellicht uitkomst?

Exact en Festo richten volledig geautomatiseerde testfabriek in

Softwarehuis Exact en Festo, een internationale speler op het gebied van industriële automatisering, hebben het plan opgevat om samen een testomgeving in te gaan richten voor de digitale fabriek van de toekomst. Van deze digitale fabriek zijn er al een paar in gebruik in Duitsland, maar de Cyber Physical Factory (CP Factory) komt nu ook naar Nederland. De demonstratiefabriek wordt ingericht bij de vestiging van Festo in Delft. In deze productieomgeving wordt gewerkt met een volledig geautomatiseerde en flexibele assemblagelijn.

Lichtgeleidende folie maakt steeds meer mogelijk

Lichtgeleidende folie maakt steeds meer mogelijk

Zonder displays zouden telefoons zich nooit tot computers van kleinformaat hebben ontwikkeld. Met de briljante kwaliteit van de hedendaagse displays hadden de eerste schermen echter weinig gemeen: tegenwoordig zijn hoge resoluties in HD-kwaliteit geen probleem meer en tegelijkertijd is het energieverbruik ook aanzienlijk gedaald. De belangrijkste reden hiervoor is dat de leveranciers van displayfabrikanten hun gebruikte materialen continu verder ontwikkelen.