Bruggen aan de lopende band

Bruggen aan de lopende band

Achter een dijk van de Nieuwe Maas ontstaat Neerlands’ nieuwe glorie: bruggen en sluisdeuren van… plastic. Of beter gezegd, van vezelversterkt composiet. De whizzkids van het Rotterdamse bedrijf FiberCore ontwikkelden een slimme injectietechniek en methode om uit glasvezels en epoxyhars vrijwel alle constructies te modelleren.

Het 7R Model voor een circulaire economie

Het 7R Model voor een circulaire economie

Zeven praktische strategieën om onze destructieve omgang met de aarde om te buigen.

Compounderen of zelf masterbatches toevoegen?

Compounderen of zelf masterbatches toevoegen?

Gaan we compounderen of gebruiken we masterbatches om tot de juiste materiaaleigenschappen te komen? Het antwoord op die veel gestelde vraag is niet eenduidig te geven, maar hangt af van tal van factoren. In dit artikel bespreken we de verschillen tussen beide methoden en maken we duidelijk hoe tot een onderbouwde keus kan worden gekomen.

 

Moulding Expo groeit als kool

Moulding Expo groeit als kool

Messe Stuttgart organiseert Moulding Expo; de internationale vakbeurs voor tool- en matrijsbouw, waarin ook de verschillende prototypingtechnieken onder de aandacht worden gebracht. Het spectrum strekt zich uit over alle vormen van matrijstechnologie en alle soorten vormgereedschappen.

Arburg Technologiedagen: een springlevende traditie

Arburg Technologiedagen: een springlevende traditie

Arburg organiseerde haar eerste Technologiedagen al in 1999, destijds met als doel klanten en belangstellenden naar Lossburg, het dorp in het Zwarte Woud waar het bedrijf is gevestigd, te lokken. Nu, achttien jaar later, zijn diezelfde Technologiedagen uitgegroeid tot een grootscheeps internationaal evenement, waar, sinds die allereerste keer, al meer dan 75.000 bezoekers aan hebben deelgenomen. Iedere voorjaar ontvangt het bedrijf duizenden genodigden die langs de exposities en door de fabriek worden geleid, voor de complete ‘Arburg’ beleving.