Bouwen met zeildoek opent ongekende mogelijkheden

Bouwen met zeildoek opent ongekende mogelijkheden

Een bijzondere bedrijfsreportage over Buitink Technology in Duiven. Van buiten een bedrijfshal als zovele, maar van binnen een verrassende mengeling van fabriek en atelier, waar de meest mooie en vernuftige oplossingen van technisch textiel, zeildoek en folie worden geproduceerd.

Op weg naar een intelligente maakindustrie

Op weg naar een intelligente maakindustrie

Na een lange aanloop lijkt het erop dat het tijdperk van de kunstmatige intelligentie in de industrie eindelijk echt is aangebroken. Op verschillende terreinen wordt kunstmatige intelligentie, alias AI, natuurlijk al langer ingezet – denk alleen al aan de intelligente algoritmes die door Google worden gebruikt, of de ontwikkelingen rondom de zelfrijdende auto’s. Maar ook de maakindustrie, waaronder ook de kunststofindustrie, krijgt de mogelijkheden van AI steeds scherper in het vizier.

Kunststofbedrijven moeten werk maken van de toekomst

Kunststofbedrijven moeten werk maken van de toekomst

De Nederlandse industrie profiteerde de afgelopen jaren van de aantrekkende export. Dit beeld verandert echter in 2017, aldus het rapport ‘Rabobank Cijfers & Trends, een visie op branches in het Nederlandse bedrijfsleven’. ‘Blijf investeren in kennis, innovatie en samenwerking’ is het devies.

 

Vijf ontschroefeenheden in één matrijs

Servo-elektrisch aangedreven ontschroefeenheden maken het mogelijk schroefdraad in spuitgietdelen zeer precies, zorgvuldig en gecontroleerd te vormen en te lossen.

Coolrec Plastics Compounding opent haar deuren

Coolrec, dochteronderneming van Van Gansewinkel, heeft haar nieuwe locatie Coolrec Plastics Compounding in Emmen geopend.