OOK DE LANGSTE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP…

OOK DE LANGSTE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP…

Een interview met Willemijn Peeters, initiatiefnemer van Searious Business in Eindhoven. Met haar bedrijf wil Peeters sleutelfiguren uit het bedrijfsleven en kennisinstellingen bij elkaar brengen, die één visie delen: de wereldzeeën mogen niet langer een vergaarbak zijn van plastic afval.

GEBRUIKSKLARE COMPOSIETONDERDELEN IN ÉÉN STAP

GEBRUIKSKLARE COMPOSIETONDERDELEN IN ÉÉN STAP

Met een schat aan spuitgietervaring en automatiseringsexpertise, ontwikkelt ENGEL AUSTRIA zeer kosteneffectieve concepten voor de productie van composietonderdelen. Het doel van het ontwikkelwerk is het versnellen van de introductie van innovatieve, lichtgewicht bouwtechnologie tot serieproductie met grote volumes. Bij de gerenommeerde vakbeurs Composites Europe 2016, dat plaatsvond tussen 29 november en 1 december, presenteerde de machinefabrikant pre-series oplossingen voor de automobielbranche en voor de sectoren teletronics en technische componenten.

DUURZAAM ONDERNEMEN MET HART EN ZIEL

DUURZAAM ONDERNEMEN MET HART EN ZIEL

Een wereld waarin negen miljard mensen in overvloed en harmonie kunnen samenleven. Is dat mogelijk? Die wereld lijkt op dit moment bijzonder ver weg en toch is dit de belofte en de visie van Cradle to Cradle (C2C).

DE BRON VAN PROBLEMEN BIJ DE RUBBERKORRELHYPE

DE BRON VAN PROBLEMEN BIJ DE RUBBERKORRELHYPE

Als vertegenwoordigers van de banden- en rubberbranche hadden wij de twijfelachtige eer om lijdend voorwerp te zijn van een van de grootste mediahypes van 2016: de discussie rond de rubberkorrels in kunstgras. Met verwondering kijken we achterom en vragen ons af: hoe konden media zó in de fout gaan?

STUDENTEN, DOCENTEN EN BEDRIJFSLEVEN INNOVEREN SAMEN

STUDENTEN, DOCENTEN EN BEDRIJFSLEVEN INNOVEREN SAMEN

Op dinsdag 20 december jl. opende het nieuwe composietenlaboratorium van Hogeschool Inholland Delft. Onder de naam Inholland Composites is het een kenniswerkplaats waar studenten en docenten zij aan zij aan innovatieve projecten werken, in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. 

VIJF ONTSCHROEFEENHEDEN IN ÉÉN MATRIJS

Servo-elektrisch aangedreven ontschroefeenheden, ontwikkeld door Servomold en verhandeld door diens zusterbedrijf i-mold, maken het mogelijk schroefdraad in spuitgietdelen zeer precies, zorgvuldig en gecontroleerd te vormen en te lossen.