Portugese matrijzenindustrie bloeit als nooit tevoren

Portugese matrijzenindustrie bloeit als nooit tevoren

Na een lange periode waarin de maakindustrie en alles wat daarbij hoorde uit Europa wegvloeide naar de goedkope lagelonenlanden van Azië, is het tij nu weer aan het keren. De terugkeer van de productie, mede door factoren als de groeiende klantvraag naar kwaliteit, snelheid en flexibiliteit speelt daarbij een belangrijke rol. Niet alleen de klanten, maar ook de toeleveranciers van de maakindustrie profiteren hiervan – zoals de matrijzenbouw in Portugal. 

Werkplaatsinrichting volgens 5S

Werkplaatsinrichting volgens 5S

Wie zich waagt aan projecten met als doel gedragsverandering, krijgt al snel nul op het rekest. Zo ook bij de implementatie van werkplaatsinrichting volgens 5S. Het mooie van de 5S-methode is echter dat gedrag direct te koppelen is aan resultaat. Zichtbaar en meetbaar efficiënter werken in de industrie: dat begint met motivatie. 

Combibeurs Engineering Materials en New Industries

Combibeurs Engineering Materials en New Industries

Door nieuwe productietechnologieën en de verdere integratie van ICT in het hele proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren, verandert de industrie radicaal. Maar hoe ga je hier als bedrijf uit de maakindustrie mee om? Op de gecombineerde vakbeurzen Engineering Materials en NEW Industries wordt dieper op dit thema ingegaan.

Hoe maakt u de omslag naar uitzonderlijke klantbeleving?

Hoe maakt u de omslag naar uitzonderlijke klantbeleving?

‘Verkopen van stroom of gas wordt bijzaak. Luisteren naar onze klanten wordt hoofdzaak’. Aldus Eneco over hun transitie naar een dienstverlenende klantorganisatie. Steeds meer organisatie focussen zich op de stem van de klant, waarbij klantbeleving het brandpunt van hun inspanningen wordt. 

We hebben een masterplan kunststof kringloop nodig!

Deze oproep is het begin van een nieuwe visie, maar nog geen uitgewerkte aanpak. De hoofdlijn in die visie is wel duidelijk: we hebben behoefte aan een systeembenadering waarbinnen bottum-up projecten doorgroeikansen tot referentieprojecten hebben. De enige basis om die visie en aanpak uit te werken is om te denken en doen vanuit de circulaire economie. We begraven die lineaire economie dus voorgoed.

Nabeschouwing K 2016

Nabeschouwing K 2016

K 2016 — wereldwijd de grootste internationale beurs voor de kunststof- en rubberindustrie — vond plaats van 19 tot en met 26 oktober, en was vanaf dag één al een recordbreker. Er wordt stevig geïnvesteerd – in alle delen van de wereld.