K 2016 – Innovaties op het hoogste niveau

K 2016 – Innovaties op het hoogste niveau

Een groeiende wereldbevolking, toenemende urbanisering, een stijgende energiebehoefte, het verdwijnen van resources, klimatologische verschuivingen – het zijn grote uitdagingen die moeten worden overwonnen. Deze mondiale opgaven vergen maximale inspanning van creatieve koppen, innovatieve technologieën en innovatieve materialen. Van 19 tot en met 26 oktober komt de kunststof- en rubberbranche op K 2016 in Düsseldorf bijeen om oplossingen te presenteren.

Polyscope: groot in nichemarkten

Polyscope: groot in nichemarkten

Dat in Nederland een bedrijf gevestigd is dat wereldleider is op het gebied van functionele styreen maleinezuuranhydride (SMA) copolymeren en terpolymeren is bij niet heel veel mensen bekend. Er zijn ook niet zoveel mensen die überhaupt weten wat SMA is. Volgens SMA-producent Polyscope Polymers BV wordt het tijd dat daar verandering in komt.

 

De kracht van lange vezels

De kracht van lange vezels

In de wereld van composieten vormt lange vezel gevulde thermoplasten de snelst groeiende materiaalcategorie; met name wanneer gevuld met glasvezel is er echt sprake van een forse groeimarkt. De LFRT’s (long fiber reinforced thermoplastics) volgen echter snel en deze compounds verbeteren nog bijna met de dag. Hoog tijd om deze materialen eens nader onder de loep te nemen.

RIM en spuitgieten in één matrijs

RIM en spuitgieten in één matrijs

Op de K 2016 vakbeurs zal Covestro het prototype van een nieuw ontwerp voor een stuurwielcover tonen, geproduceerd middels de DirectCoating technologie. Deze ontwikkeling biedt een breed scala van kleuren, oppervlaktestructuren en tactiele eigenschappen die kunnen worden gereproduceerd op een en hetzelfde onderdeel, vanuit een enkele matrijs.

Voorbeschouwing Composites Europe 2016

Voorbeschouwing Composites Europe 2016

Composites Europe toont als grootste event van deze branche in Duitsland nu al tien jaar lang het marktpotentieel van composietmaterialen. Onder het motto ‘Connecting business in the composites industry’ kijkt Composites Europe nu uit naar de elfde editie, die van 29 november tot en met 1 december a.s. plaatsvindt in Düsseldorf.

LIT: Slimme methode voor productie van composieten

LIT: Slimme methode voor productie van composieten

Middels een live demonstratie tijdens JEC World 2016, toonde matrijsbouwer RocTool voor het eerst haar nieuwe Light Induction Tooling™ technologie.