DSM: een hollandse meester in transformatie

DSM: een hollandse meester in transformatie

Koninklijke DSM is een wereldspeler met roots in Zuid-Limburg. In 1902 begonnen als staatsmijnbouwbedrijf, ontwikkelde de onderneming zich in eerste instantie tot multinationale producent van (bulk)chemicaliën. Gaandeweg diversifieerde DSM zich met hoogwaardige kunststoffen en fijnchemie en werd al doende een hybride fabrikant van bulkchemie, fijnchemie en speciale chemische producten.

Kunststoffen 2016: ‘Van Idee Tot Product’

Kunststoffen 2016: ‘Van Idee Tot Product’

Achttien jaar maar allang volwassen: de kunststoffenbeurs in Veldhoven. Voor dit jaar op woensdag 28 en donderdag 29 september; u had het waarschijnlijk al lang in de agenda staan. Een uitgelezen mogelijkheid om met tal van experts te praten over uw idee en als altijd een bron van inspiratie. Het thema van deze editie: ‘van idee tot product’.

Veiligheid is topsport!

Veiligheid is topsport!

‘Fracties van seconden, meer is niet nodig om een topprestatie te leveren. In dezelfde tijd kan er in een productieomgeving een zeer gevaarlijke situatie ontstaan. Weet jij dan wat je moet doen? Getrainde ‘veiligheidsreflexen’ zorgen ervoor dat je elk moment op scherp staat. Dat maakt veiligheid TOP-sport. En met het veiligheidspaspoort weet je als manager precies wie voor welk veiligheidsonderdeel inzetbaar is.

Moonen in MKB Innovatie Top 100

Moonen Packaging heeft met kringloopconcept Stack-It een plaats bemachtigd in de MKB Innovatie Top 100. De duurzame verpakkingsspecialist uit Weert heeft met het circulaire concept de volledige keten voor koffiebekertjes duurzaam gemaakt: van grondstof tot product, van gebruiker tot afvalverwerking.

Composietenmarkt blijft zich positief ontwikkelen

Composietenmarkt blijft zich positief ontwikkelen

Composites Germany (www.composites-germany.de) heeft de resultaten van haar zevende enquête over de markt voor vezelversterkte kunststoffen bekendgemaakt. Deelnemers werd gevraagd naar de beoordeling van het algemene bedrijfsklimaat in drie regio’s: Duitsland, Europa en wereldwijd. De reacties waren uitermate positief: meer dan 80% beschreef het algemene bedrijfsklimaat in de drie regio’s als ‘over het algemeen positief’ of ‘zeer positief’. Ze blijven ook in de nabije toekomst zeer hoopvol over het algemene ondernemingsklimaat in hun branche.