Denimx: topdesign uit afgedankte jeans

Denimx: topdesign uit afgedankte jeans

‘Aan de uitwassen van de textielproductie kan ik -- als kleine speler -- helaas weinig doen’, vindt Marc Meijers van het Maastrichtse ontwerpbureau MMD Design Innovation. ‘Maar op z'n minst kan ik wel iets tegen de verspilling van geschikte grondstof ondernemen…’

VKCN wordt compositesnl

VKCN wordt compositesnl

Voortbouwend op de lange historie van het VKCN, is CompositesNL als vereniging klaar voor de toekomst om de belangen van de volledige keten van de Nederlandse composieten industrie te kunnen behartigen.

Nieuwe (cyclus) tijden, nieuwe kansen?

Nieuwe (cyclus) tijden, nieuwe kansen?

Soms leveren oude ideeën getoetst aan de stand der techniek van vandaag nieuwe kansen op. Conformal cooling – ofwel vormvolgend koelen – van matrijzen is zo’n kans. Weinig toegepast, maar het bewijs dat het loont wordt dagelijks geleverd door bedrijven als Lego, Miele, Rowenta en Michelin.

 

Inzicht door value stream mapping

In lean manufacturing draait het om het maximaliseren van klantwaarde. Zet de klantwaarde centraal in je processen, dan weet je waar je geld kunt verdienen én besparen. Het verduurzamen van je productie is dan niet het eerste waar je aan denkt.

‘Lastig? Voor ons wordt het dan interessant’

‘Lastig? Voor ons wordt het dan interessant’

WTec engineering heeft zich gespecialiseerd in elektrische verbindingen, en dan met name in de hoogwaardige productie van kleine, technisch complexe series. In veel gevallen moeten de producten op maat ontwikkeld en gemaakt worden, iets dat WTec engineering in staat is zelf, van begin tot eind, in eigen huis uit te voeren.

 

Flexibele productiemiddelen: een impuls voor de smart industry

De Twentse bedrijven IMS, VIRO en Focal ontwikkelen in het SLIM2-project nieuwe productiemiddelen voor de ‘smart industry’.