Alligator plastics geeft de toekomst vorm

Alligator plastics geeft de toekomst vorm

Over de economie is op dit moment echt een positief verhaal te vertellen. Als we naar het grotere plaatje kijken, dan zien we dat de economische crisis voorbij is. ‘Ja, daar moeten we dan ook hartstikke blij mee zijn’, lacht Wietse Wissema, directeur van Alligator Plastics in Son. ‘Ook wij profiteren van de opleving, maar eigenlijk willen we niet langer speelbal zijn van de economie: we hebben ons van die afhankelijkheidspositie losgerukt’.

Autonome operators: de olie in het proces

Autonome operators: de olie in het proces

Wie enigszins bekend is met raffinageprocessen, weet dat een totaalbenadering bepalend is voor een goed eindresultaat. Voor succesvolle zelfsturende teams werkt dit vergelijkbaar.

Arburg technologiedagen 2016

Arburg technologiedagen 2016

De door Arburg jaarlijks georganiseerde Technologiedagen zijn altijd een evenement om naar uit te kijken. Gedurende vier dagen zet het bedrijf de deuren wijd open voor gasten om de nieuwste ontwikkelingen en technologieën te laten zien. Ook dit jaar was er weer een verassende onthulling.

Veilig werken? Maak fouten zichtbaar!

Veilig werken? Maak fouten zichtbaar!

Onze technisch operators staan dagelijks bloot aan verschillende gevaren. Stofexplosies, elektrocutie, beknelling of brandwonden door gevaarlijke stoffen. Het is uitgekauwd, maar… een ongeluk zit in een klein hoekje! Soms zelfs heel letterlijk.

Acfkr-sector verbetert gezond en veilig werken

De sector Aardolie, Chemie, Farmacie, Kunststof en Rubber (ACFKR) heeft de afgelopen jaren meer aandacht geschonken aan gezond en veilig werken. Zowel de naleving bij blootstelling aan gevaarlijke stoffen als de veiligheid van de werkplek is fors gestegen. De Inspectie SZW vindt wel dat in de komende periode de naleving nog verder omhoog moet.