Een kunststof spoorbiels… kan dat ook?

Een kunststof spoorbiels… kan dat ook?

Lankhorst Engineered Products verrast met slimme oplossingen. Naast beschoeiingen, steigers, straatmeubilair en vlonders produceert men tegenwoordig onder andere kunststof damwanden, gevelpanelen, bruggen en zelfs spoorbielzen uit gerecyclede kunststoffen. Het bedrijf uit het Friese Sneek heeft duurzaamheid in al haar facetten omarmd.

IIoT: pure noodzaak voor de industrie

IIoT: pure noodzaak voor de industrie

De digitale revolutie heeft de industrie bereikt. Wereldwijd trekken congressen over het Industrial Internet of Things (IIoT) duizenden bezoekers. Volgens de Duitsers is IIoT hét antwoord op de economische en financiële crisis en ook Nederland zet er vol op in. Maar ondanks deze enorme populariteit bestaat er nog veel onduidelijkheid over IIoT.

Toeleverancier blijven… of eigen producten gaan maken?

Het grootste deel van de Nederlandse industrie richt zich op toelevering. Een groot deel van hun productie gaat naar het buitenland, want Nederland heeft zelf maar weinig grote original equipment manufacturers (oem’ers). Dit zorgt ervoor dat er in ons land weinig betrouwbare klanten zijn voor grote, hoogtechnische toeleveranciers.

3D-printen vindt nieuwe medische toepassingen

Tandartsen en chirurgen profiteren van nieuwe toepassingen van 3D-printen. Dit is het resultaat van een gezamenlijk project van het Tilburgse bedrijf Atum 3D en Xilloc, dat gevestigd is op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen.

Haal meer uit uw kwaliteitsmanagementsysteem!

Vorig jaar is de herziene versie van ISO 9001 gepubliceerd, waarmee een stap voorwaarts is gezet en waarmee kwaliteitsmanagementsystemen aan relevantie kunnen winnen.