Espol Plastics: ‘Nederlandse kwaliteit voor Chinese prijzen’

Espol Plastics BV is een spuitgietbedrijf, dat het gehele productieproces in eigen beheer realiseert. Met een uitgebreid machinepark worden producten gespuitgiet van enkele grammen tot 1,5 kg in diverse materiaalsoorten en afmetingen. Een spuitgieter die meedenkt om tot een passende oplossing te komen voor het gewenste spuitgietproduct en daarnaast opvalt door de sterke MVO-gerichte instelling.

Kansen voor de Nederlandse kunststofindustrie op de Duitse markt

Hoe staat het met de sterke uitgangspositie van de Nederlandse maakindustrie en de mondiale groeimogelijkheden op lange termijn? Blijven inzetten op het ontwikkelen van nieuwe technologieën is hierin de sleutel tot succes. Daarnaast kan de Nederlandse industrie groeien door een sterkere toeleveringspositie richting de Duitse industrie te ontwikkelen. Wat zijn de kansen voor de Nederlandse kunststof- en rubberindustrie op de Duitse markt? In dit nummer een exclusief interview met de Nederlandse ambassadeur in Duitsland, mevrouw Monique van Daalen.

Deel 3 van de serie over engineering kunststoffen

Engineering kunststoffen: de aanduiding voor thermoplastische kunststoffen die qua eigenschappen uitstijgen boven de commodities zoals polystyreen, PVC, polypropeen en polyethyleen. In deze serie bespreken we ze allemaal, te beginnen met de meest gebruikelijke typen. In dit derde deel van deze vierdelige serie kijken we naar respectievelijk PBT, PC en POM.

Slim en duurzaam: klittenbandhaakjes spuitgieten

Koninklijke Auping was op zoek naar een systeem dat ervoor zorgt dat het matras goed op de bedbodem wordt bevestigd en dat voorkomt dat het matras verschuift. Voorheen werd hiervoor gebruik gemaakt van een kunststofdeel met een zelfklevende haakband. Wicro Plastics zet Aplix Inter-mold in: een systeem om klittenbandhaakjes te kunnen spuitgieten.

Wereldprimeur: De eerste kilo bioplastic uit rioolwater

Drie waterschappen en partners hebben onlangs de eerste kilo PHA-bioplastic getoond die met bacteriën uit rioolwater is gemaakt. PHA is een volledig biologisch afbreekbaar plastic dat onder natuurlijke omstandigheden snel afbreekt. Slib, het restproduct dat ontstaat door het zuiveren van rioolwater wordt zo omgezet in een duurzaam product.