Oceanz.: op zoek naar blauwe oceanen

Oceanz.: op zoek naar blauwe oceanen

3D printbedrijf Oceanz. is voortgekomen uit productiebedrijf 3D Worknet, dat in 2010 is gestart. Men heeft eerst de nodige tijd geïnvesteerd in de techniek van 3D-printen en is daarbij op zoek gegaan naar nieuwe markten, technieken en innovaties. De focus? 3D-innovaties die het verschil maken in het productieproces.

Nederland kan basis leggen voor de biobased economy

Nederland kan basis leggen voor de biobased economy

Hoewel er al decennia wordt gesproken over de gigantische potentie van biokunststoffen, kwam de ontwikkeling van technologieën en toepassingen maar moeizaam op gang. Daar is in de afgelopen vijf jaar verandering in gekomen. Biokunststoffen vormen nog altijd een niche binnen de industrie, maar beginnen flink terrein te winnen. En dat is bijzonder goed nieuws voor Nederland. Dankzij onze uitgebreide suikerbietsector, industriële expertise, centrale ligging en sterke infrastructuur hebben we namelijk een uitstekende concurrentiepositie. ‘Wij kunnen de Arabieren worden van de biobased economy.’ 

Deel 2 van de serie over engineering kunststoffen

Deel 2 van de serie over engineering kunststoffen

Engineering kunststoffen: de aanduiding voor thermoplastische kunststoffen die qua eigenschappen uitstijgen boven de commodities zoals polystyreen, PVC, polypropeen en polyethyleen. In deze serie bespreken we ze allemaal, te beginnen met de meest gebruikelijke typen. In dit tweede deel van deze vierdelige serie kijken we naar respectievelijk ABS, SAN en ASA.

Creativiteit brengt kansen

Creativiteit brengt kansen

De wereld van vandaag is ongelooflijk snel aan het veranderen. ‘Een hele nieuwe wereldorde is zich aan het ontwikkelen. Met veel kansen, maar ook veel uitdagingen. Hoe kan design ons daarbij helpen? Want zoveel is duidelijk: de creatieve industrie is belangrijk voor de economie van Nederland.’

Onora wint Startup of the Year Award 2015

Onora wint Startup of the Year Award 2015

Onora is tijdens de Polymer Innovation Day verkozen tot Startup of the Year 2015. DPI Value Center reikte deze prijs uit op haar jaarlijkse congres, waar innovatie en ondernemerschap in nieuwe polymere materialen centraal staan. De bijbehorende award wordt toegekend aan de startup met een innovatief product of dienst die het afgelopen jaar de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt.