Altop: het nieuwe ondernemen

Altop: het nieuwe ondernemen

Times are changing. Producten en productvernieuwingen volgen elkaar in een razend tempo op. Op het alles verzengende internet bestellen zakelijke- en privépartijen met één druk op de knop aanbiedingen die exact voldoen aan de individuele specificaties. Wie als organisatie eigentijds wil zijn, mag de individualisering van de vraag niet negeren.

Deel 1 van een serie over engineering kunststoffen

Deel 1 van een serie over engineering kunststoffen

Engineering kunststoffen: de aanduiding voor thermoplastische kunststoffen die qua eigenschappen uitstijgen boven de commodities zoals polystyreen, PVC, polypropeen en polyethyleen. In deze serie bespreken we ze allemaal, te beginnen met de meest gebruikelijke typen. In dit eerste deel van deze vierdelige serie kijken we naar Nylon, onderdeel van de groep polyamiden.

Niet verrast worden door het onverwachte

Niet verrast worden door het onverwachte

Business Continuity Management (BCM) gaat over het beschermen van uw onderneming tegen de gevolgen van omvangrijke verstoringen en (on)bekende risico's. Dit is anno 2015 geen overbodige luxe. Vele ondernemers denken niet voldoende na over hoe ze een calamiteit gestructureerd dienen aan te pakken en overleven, terwijl de risico’s zich voor menige sector in een ongunstige richting ontwikkelen.

Ruim 66 miljard PET-flessen gerecycled in Europa

Ruim 66 miljard PET-flessen gerecycled in Europa

In 2014 werden ruim 66 miljard PET-flessen van 1.5 liter verzameld en gerecycled, wat neerkomt op 57% van het volume flessen en containers dat op de markt kwam. Dat is de conclusie van een Europees onderzoek van Petcore Europe naar actoren die betrokken zijn bij de inzameling, sortering en recycling van PET.

Composieten 3D-printen: doorbraak in serieproductie?

Composieten en dan met name koolstofvezelversterkte materialen staan in de belangstelling vanwege de gewichtsbesparingen die men hiermee kan bereiken. Efficiënte seriematige productie is dan nog wel een uitdaging. Ook de 3D-printindustrie kijkt hiernaar. Langs twee wegen zoekt men naar doorbraken.