Kunststoffen 2015: ’Smart met Kunststof’

Kunststoffen 2015: ’Smart met Kunststof’

Op woensdag 23 en donderdag 24 september heet de vakbeurs ‘Kunststoffen 2015’ haar bezoekers voor de zeventiende keer welkom. Het als altijd gratis toegankelijke evenement vind ook nu weer plaats in het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Thema van deze editie: ’Smart met Kunststof’.

Unieke smeltkerntechnologie maakt het onmogelijke mogelijk!

Unieke smeltkerntechnologie maakt het onmogelijke mogelijk!

Egmond Plastic is een vooraanstaand leverancier op het gebied van spuitgietproducten en matrijzen voor de medische en luchtvaartindustrie, voor Defensie en andere hoogwaardige industrieën. Het meest onderscheidend is Egmond Plastic evenwel in het toepassen van de smeltkerntechnologie.

Overmoulding op thermoplastisch composiet

Overmoulding op thermoplastisch composiet

Het toepassen van thermoplastische composieten (TPC’s) biedt de mogelijkheid om bestaande productiemethoden te combineren, zoals thermovormen met spuitgieten. Is het echter mogelijk om een goede hechting te realiseren tussen een composiet en een spuitgietdeel?

Derde deel serie over het opzetten robuust spuitgietproces

Een robuust productieproces is de sleutel tot een succesvol spuitgietproduct. Procesoptimalisatie begint echter met weten wat er gebeurt. Verschillende tools zijn ontwikkeld die gebruikt kunnen worden om dit inzicht te verschaffen. In deze driedelige serie wordt beschreven hoe, met behulp van wetenschappelijke software, zowel het ontwerp als de ontwikkeling van productieprocessen naar een hoger niveau kan worden getild.

Composites Europe 2015: Composiet als sleuteltechnologie

Composites Europe 2015: Composiet als sleuteltechnologie

Composiet is een van de sleuteltechnologieën voor lichte constructies. De nog altijd groeiende markt van de lichte materialen wordt weerspiegeld op de beurs COMPOSITIES EUROPE. Van 22 tot 24 september toont de vakbeurs in Stuttgart het hele palet aan kunststoffen die versterkt zijn met vezels.