Samenwerken is de basis voor succes

Samenwerken is de basis voor succes

Enbi Plastics BV is een Limburgs spuitgietbedrijf met 35 jaar ervaring op het gebied van kunststofproductie. Ontwikkeling, prototypes en nulseries van technisch hoogwaardige kunststoffen vinden plaats in Nederland. Voor meer standaard spuitgietwerk en assemblage wordt nauw samengewerkt met een productiepartner in Hongarije. Naast spuitgieten wordt ook de meer bijzondere techniek LIM – Liquid Injection Moulding – ingezet.

Businessmodellen innoveren: pure noodzaak!

Businessmodellen innoveren: pure noodzaak!

Vlak voor de millenniumwissel was de verwachte gemiddelde levensduur van een grotere onderneming zo’n veertig tot vijftig jaar. Dat nu, amper vijftien jaar later, die levensverwachting al is gedaald naar tien tot vijftien jaar zullen weinigen hebben zien aankomen. Zichtbaar genoeg: hele winkelgebieden komen leeg te staan, onder de slachtoffers heel wat gevestigde ketens. In bijna alle sectoren is een ratrace ontstaan.

Snel, kwalitatief goed én goedkoop leveren dankzij QRM

Snel, kwalitatief goed én goedkoop leveren dankzij QRM

Je houdt het bijna niet voor mogelijk, maar ook in de goed geïnformeerde wereld van procesverbeteraars bestond tot voor kort nog een sleeping beauty. In de VS zijn fameuze bedrijven als Harley Davidson en JoyGlobal (mijnbouwmachines) er groot mee geworden, maar in Europa is het fenomeen vooralsnog onbekend: QRM ofwel Quick Response Manufacturing.

Vol gas met bamboegras

Vol gas met bamboegras

Het bedrijf Transmare is een klinkend voorbeeld van een bedrijf dat voor klanten het verschil maakt. Met vestigingen in Roermond en Rotterdam timmert Transmare hard aan de weg met bamboevezels voor de versterking van kunststoffen. Een interview met de CEO van Transmare, Peter Wolf, over zijn rol in het succes van zijn klanten.

Tweede deel serie over opzetten van een robuust spuitgietproces

Een robuust productieproces is de sleutel tot een succesvol spuitgietproduct. Procesoptimalisatie begint echter met weten wat er gebeurt. Verschillende tools zijn ontwikkeld die gebruikt kunnen worden om dit inzicht te verschaffen. In deze driedelige serie wordt beschreven hoe, met behulp van wetenschappelijke software, zowel het ontwerp als de ontwikkeling van productieprocessen naar een hoger niveau kan worden getild.