CurTec investeert in productieautomatisering

CurTec investeert in productieautomatisering

De voorbereiding heeft even geduurd, maar nu staan ze gebroederlijk naast elkaar: de drie fonkelnieuwe, compacte productiecellen die bij CurTec, de verpakkingspecialist uit Rijen, afgelopen augustus officieel in gebruik zijn gesteld.

MVO in het MKB

MVO in het MKB

Hoe belangrijk vinden we duurzaamheid? Een uitgebreid artikel over de verankering van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in het MKB.

Creatief door luiheid

Creatief door luiheid

Hoe kom je tot baanbrekende ideeën? Creativiteit is van groot belang en zeker in het zakenleven. Trends veranderen, de concurrentie zit niet stil en onverwachte ontwikkelingen vragen om een antwoord. Veel mensen denken dat creativiteit aangeboren is, maar in werkelijkheid kan iedereen creatief zijn.

 

Xenia Materials: de kracht van CFRTP materialen

Xenia Materials: de kracht van CFRTP materialen

Lange tijd zijn koolstofvezels vrijwel uitsluitend toegepast ter versterking van thermohardende materialen. In applicaties waarbij sterkte en een laag gewicht vereist zijn – bijvoorbeeld in de luchtvaart of in de automotive industrie – zijn deze composietmaterialen niet meer weg te denken. Een nieuwe generatie koolstofcomposieten is echter nu in opkomst op basis van thermoplasten.

Pionieren in barre oorden

Pakistan, Iran, Nigeria, ze gelden niet als ondernemersparadijzen. Toch blinkt er goud, zo beloven internationale banken. Tal van minder ontwikkelde landen staan op het punt om zich tot nieuwe economische tijgers te ontwikkelen. Wie nu op de wagen springt, is haantje de voorste. Maar om daar te slagen zijn wel goede ondernemerskwaliteiten nodig.