‘Een kwestie van durven, blijven investeren en lean management’

‘Een kwestie van durven, blijven investeren en lean management’

Wie kent ze niet; de enorme glijbanen in pret- en vakantieparken. Producent van Nederlandse bodem, hiermee internationaal bekend, is Polyester Producten Emmeloord, kortweg PPE. Het Emmeloordse bedrijf levert glijbanen over de hele wereld. Daarnaast produceert het rolcontainers, zand- en zoutkisten, modellen enzovoort.

2015: Een kansrijk jaar voor de maakindustrie

In het aankomende jaar zullen meer sectoren economische groei doormaken dan in 2014. De op het buitenland gerichte sectoren -- zoals de maakindustrie -- zullen volgend jaar het meest profiteren van economisch herstel. Voor de kunststofverwerkende industrie zijn vooral het innovatieve vermogen en de situatie in de eindmarkten die bediend worden bepalend.

MIM: Flexibel vormen met metaal

MIM: Flexibel vormen met metaal

Hoewel spuitgieten een vormgevingstechniek dat met name in verband wordt gebracht met thermoplastische materialen, is het heel goed mogelijk om ook andere materialen via deze techniek te verwerken. Chocolade, bijvoorbeeld. Of metaal. Bij dat laatste spreken we dan over MIM: Metal Injection Molding.

Fakuma 2014 breekt alle records

Fakuma 2014 breekt alle records

Het is een onwaarschijnlijke plek voor een kunststoffenbeurs met internationale status. Toch is het Friedrichshafen -- een stadje aan de Bodensee in het zuiden van Duitsland -- gelukt om de Fakuma, een evenement dat in oorsprong niets anders was dan een kleine lokale machinebeurs, uit te laten groeien tot de tweede belangrijkste kunststoffenbeurs in Europa.

3D-robot printing: groot, groter, groots!

3D-robot printing: groot, groter, groots!

Het is niet voor niets dat ondernemer Jasper Menger (28) eerst twee jaar aan de ontwikkeling van zijn driedimensionale printtechniek heeft gewerkt, maar het procedé werkt nu echt. Menger heeft namelijk een techniek ontwikkeld die ook heel grote objecten ‘uit de printer’ kan laten komen.