ROMPA Group: Het concept werkt

ROMPA Group: Het concept werkt

De ROMPA Group is een wereldwijd opererende kunststofverwerker, toonaangevend in design, ontwikkeling en productie van kunststof producten, verpakkingen en in assemblage. Hoe ROMPA zo succesvol is ontwikkeld, vertelt Patrick Gerard, directeur/mede-eigenaar van dit vooruitstrevende bedrijf.

Circulaire economie: grip op materialen

Circulaire economie: grip op materialen

Zelfs in crisistijden zien we een groei van de economie in landen als China, India en de rest van wat vroeger de ‘derde wereld’ heette. Maar hoe zorgen we voor genoeg grondstoffen, die deze opkomende landen nodig hebben? Meer mijnbouw en oliewinning is niet voldoende. Het antwoord is nu volop in ontwikkeling: grip op je materialen houden door het sluiten van materiaalkringlopen.

Speelveld EuroMold steeds internationaler

Speelveld EuroMold steeds internationaler

De 21e EuroMold beurs staat voor de deur. De beurs, uitgegroeid tot een internationale ontmoetingsplaats voor de gehele kunststofverwerkingsketen, vindt dit jaar wederom plaats in drie hallen van het enorme Messe-complex in Frankfurt, van 25 -28 november. Volgens de organisatie wordt de beurs dit jaar internationaler dan ooit.

Innovatie: wat is de norm?

Veel mensen denken dat innovatie vooral bergen creativiteit vergt. En veel brainstorms op de hei. Dat kan zeker geen kwaad, maar een geïnspireerd idee is maar 10% van het werk. Het moeilijkste stuk van innoveren is om een mooi, nieuw idee succesvol uit te voeren en op de markt te brengen. In dit nummer het afsluitende deel van een tweeluik over innovatie.

BeeMagicTray wint De Gouden Noot 2014

BeeMagicTray wint De Gouden Noot 2014

De verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot 2014 is gewonnen door BeeMagicTray, een grensverleggende oplossing voor het verpakken van vlees. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens het 10e NVC Verpakkingsinnovatie Diner in het Holland Casino te Utrecht.