AKG creëert waarde met recyclaat

AKG creëert waarde met recyclaat

Toen AKG 45 jaar geleden in Vroomshoop startte met de productie van polystyreen kleerhangers was recycling meteen al een punt van aandacht.

Hol element met inlay: in één fase produceren

Hol element met inlay: in één fase produceren

De infusie- en transfusietherapie is niet meer weg te denken uit de moderne geneeskunde. Druppelkamers voor deze toepassingen zijn allang massaproducten die ondanks de zeer hoge eisen die aan de productveiligheid en hygiëne worden gesteld, rendabel moeten kunnen worden geproduceerd. ENGEL AUSTRIA is er samen met haar systeempartner HACK Formenbau voor de eerste keer in geslaagd de holle meercomponenten-elementen inclusief ingelegd filter in slechts één werkfase op een spuitgietmachine te vervaardigen.

 

Biobased plastics op basis van natuurlijke polymeren

Biobased plastics op basis van natuurlijke polymeren

In een speciale uitgave in de reeks ‘Groene Grondstoffen’ van het DPI Value Centre en het Biobased Performance Materials programma wordt een overzicht gegeven van de huidige stand van zaken van de markt van biobased plastics. Dit vierde deel gaat over de verwerking van biobased plastics tot producten.

Grote duurzame kunststoffabriek in Limburg

Grote duurzame kunststoffabriek in Limburg

QCP bouwt een kunststoffabriek op het Chemelot Industrial Park te Sittard-Geleen. QCP -- wat staat voor ‘Quality Circular Polymers’ -- is een nieuw bedrijf dat hoogwaardige grondstoffen voor de kunststofverwerkende industrie gaat produceren op basis van gebruikte kunststoffen.

‘s Werelds eerste 7-componenten matrijs in gebruik genomen

Voor de fabricage van tandenborstels heeft het Duitse ZAHORANSKY Formenbau GmbH een 7-componenten spuitgietmatrijs geleverd aan het eveneens Duitse bedrijf Schiffer. Volgens de fabrikant van deze bijzondere matrijs is dit ‘s werelds eerste 7-componenten spuitgietmatrijs.

Thermoplastische elastomeren

Thermoplastische elastomeren

Als laatste deel van onze serie artikelen over thermoplastische elastomeren geven we een overzicht van de engineering (high-tech) thermoplastische elastomeren.