Bedrijfsreportage Depla: maatwerk à la carte

Bedrijfsreportage Depla: maatwerk à la carte

Depla is een van de toonaangevende producenten van kunststof producten in Nederland. Een kleine vijftig jaar geleden gestart als kunststofverwerkend productiebedrijf, heeft Depla zich ontwikkeld tot totaalleverancier, waarbij het in Lopik gevestigde bedrijf meerdere processen kan aanbieden.

Thermoharders op basis van biobased monomeren

Op basis van een publicatie van het DPI Value Centre en het Biobased Performance Materials programma zullen in de komende maanden verschillende artikelen over ‘Groene Grondstoffen’ in Kunststof Magazine verschijnen. Thermoharders op basis van biobased monomeren zijn het onderwerp in deze editie.

Vakbeurs Materials volop in beweging

Vakbeurs Materials volop in beweging

Mikrocentrum organiseert op 16 en 17 april 2014 de tweede editie van de vakbeurs Materials in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven.

TPE-S: veelzijdig in eigenschappen en toepassing

In een artikel in de januari-uitgave van Kunststof Magazine gaven we een overzicht van de verschillende thermoplastische elastomeren. In dit vervolgartikel zoomen we in op de styreen gebaseerde elastomeren: TPE-S en kijken we naar drie verschillende typen TPE-S: SBS, SEBS en 4KFLEX hybride TPS compounds.

Onderzoekers ontwikkelen 4D-printtechnologie voor composietmaterialen

Onderzoekers ontwikkelen 4D-printtechnologie voor composietmaterialen

Onderzoekers van de Colorado University (CU) in Boulder, hebben met succes een vierde dimensie aan hun printtechnologie toegevoegd. Daarmee is de deur opengezet naar opwindende mogelijkheden voor de creatie en het gebruik van adaptieve compositiematerialen in productie-, verpakkings- en biomedische toepassingen.

Nieuwe generatie afdichtingen in opmars

Nieuwe generatie afdichtingen in opmars

In de wereld van de afdichtingen lijkt een stille revolutie aan de gang. Waar tot nu toe het gebruik van EPDM voor de afdichtingen in de verbindingen van water- en rioolleidingen onvervangbaar leek, is nu een alternatief terrein aan het winnen.