K 2013: ‘Enerverend, internationaal en innovatief’

K 2013: ‘Enerverend, internationaal en innovatief’

Na acht dagen op volle toeren gedraaid te hebben in de 19 hallen van de Messe Düsseldorf, sloot de K 2013, de grootste internationale vakbeurs op het gebied van de kunststoftechnologie, met een optimische noot.

 

Bedrijfsreportage

Bedrijfsreportage

Aarts Plastics BV is een zeer gespecialiseerd spuitgietbedrijf. Met het moderne machinepark waaronder diverse tweecomponenten spuitgietmachines worden klanten over heel Europa bediend.

Wat kan de kunststoffenmarkt in 2014 verwachten? Bij het afsluiten van dit jaar een uitgebreide analyse van de markt voor kunststof-grondstoffen.

Circulaire economie: een onvermijdelijke verandering

Circulaire economie: een onvermijdelijke verandering

Door de mondiaal toenemende welvaart en de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar grondstoffen. Het gevolg van deze groeiende druk op de beschikbare voorraad is prijsschommeling. Die ontstaat door heftige reacties op een veranderende vraag of aanbod, beschermende maatregelen van overheden en conflicten over de eigendomsrechten van winningsgebieden. Voor deze problemen kan circulaire economie een oplossing vormen. 

Materials 2014

Materials 2014

Komend voorjaar organiseert Mikrocentrum op 16 en 17 april in Veldhoven de tweede editie van ‘Materials, engineering & technology’. Dit evenement is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de keuze, de directe toepassing, het aanbrengen en het (na)bewerken van materialen.

Jaaroverzicht 2013

Een rubrieksgewijze indeling van de in 2013 verschenen artikelen.