Bedrijfsreportage

Bedrijfsreportage

Met de ontwikkeling van het nieuwe biopolymeer PEF lijkt Avantium een gouden troef in handen te hebben. De belangstelling voor het op furanentechnologie gebaseerd materiaal is groot en het bedrijf werkt nu al samen met belangrijke brand owners die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Technologische industrie verwacht broos herstel

Ondernemers uit de technologische industrie verwachten dat het tot medio 2014 duurt voordat er in Nederland weer sprake is van economische groei. Waar sprake is van groei, komt deze vooral uit de export.

Lamborghini: creatief en innovatief met composieten

Lamborghini: creatief en innovatief met composieten

Sportwagenfabrikant Lamborghini beschikt over jarenlange expertise in koolstofvezelversterkte kunststoftechnologie (CFRP). Het bedrijf werkt momenteel hard aan het wereldwijd uitbreiden van haar toonaangevende positie.

Weet de baas het altijd beter? Die vraag wordt bijna nooit gesteld. Van hoog tot laag kijkt een afhankelijk mens altijd naar boven, naar de bedrijfsleiding of de grote baas. In een huwelijk is het nog maar de vraag wie de baas is. Op de zaak ligt het anders. Daar moet de baas altijd een voorbeeld zijn, de juiste maatregelen nemen en de goede beslissingen nemen.

Beter bij de les met nieuwe stoel

Beter bij de les met nieuwe stoel

Comfort en ergonomie zijn vaak ver te zoeken in de meubelen die op de meeste scholen nog worden gebruikt. Terwijl de werkplaatsen voor volwassenen aan strenge eisen onderhevig zijn, zijn de omstandigheden waaronder schoolkinderen overdag uren doorbrengen een stuk minder lichaamsvriendelijk. Het gevolg: geschuif, gewip en gewiebel op de stoel, meestal tot grote irritatie van de leerkracht.

Kunststoffen profiteren van reshoring-initiatief

Kunststoffen profiteren van reshoring-initiatief

De grootschalige verplaatsing van productie van Noord-Amerika naar China begon twintig jaar geleden toen bedrijven begonnen met het oprichten van faciliteiten en het werken met derden aldaar. Om zodoende te kunnen profiteren van speciale economische zones, een nieuwe industriële infrastructuur, gunstige tarieven, lage wisselkoersen en nog belangrijker: goedkope arbeidskrachten. Hoog tijd om terug te kijken naar de ontwikkelingen sindsdien.