Bedrijfsreportage

Bedrijfsreportage

Scabro Composieten BV is internationaal leverancier van grondstoffen voor de mallenbouw- en composietenindustrie. Naast deze richtingen houdt men zich bezig met lijmen, een activiteit die is ondergebracht in het bedrijf 2Bond. In samenwerking met de klant optimaliseert Scabro het ontwerp, de keuze van de ruwe materialen, het proces en de totale presentatie.

K 2013: Trefpunt voor internationale kunststofindustrie

K 2013: Trefpunt voor internationale kunststofindustrie

Innovatie, informatie en investering: hier draait het om op de K, ’s werelds grootste en meest vooraanstaande beurs voor de kunststof- en rubberbranche die elke drie jaar in Düsseldorf gehouden wordt en dit jaar van 16 t/m 23 oktober voor de negentiende keer plaats zal vinden.

Recente ontwikkelingen in biocomposieten

Recente ontwikkelingen in biocomposieten

Het afsluitende deel van een driedelige serie over de mogelijkheden van biocomposieten.

Onze nieuwe Koning heeft gesproken, namens het Kabinet. Financieringstekort, werkgelegenheid, bezuinigingen, de burger moet met minder rond zien te komen en afstand nemen van het idee dat de bomen tot in de hemel groeien.

Broeikasgassen als waardevolle grondstof

Broeikasgassen als waardevolle grondstof

Het gebeurt maar zelden dat broeikasgassen positief in de nieuws komen. Het verhaal van Innovation Award winnaar Mark Herrema, van Newlight Technologies LLC, over de door zijn bedrijf ontwikkelde technologie om biodegradeerbare thermoplasten te maken op basis van CO2, methaan en andere broeikasgassen was echter overtuigend en optimistisch.

NLR, Airborne en Polyworx gaan samenwerken

Het NLR en de Nederlandse MKB-bedrijven Airborne en Polyworx gaan de komende drie jaar intensief te gaan samenwerken met als doel de prijs-prestatieverhouding van composietenproducten substantieel te verbeteren.