Vakbeurs Kunststoffen 2013

Vakbeurs Kunststoffen 2013

Op woensdag 25 en donderdag 26 september vindt de vijftiende editie van de vakbeurs ‘Kunststoffen’ plaats. Het gratis toegankelijke evenement wordt als altijd gehouden in Veldhoven. In dit nummer een uitgebreide voorbeschouwing.

Bedrijfsreportage

Bedrijfsreportage

PolyFluor Plastics BV is een groothandel in fluorkunststoffen. Het assortiment bestaat uit onder andere PTFE, PFA, FEP PVDF, PCTFE en PEEK in plaat, buis en staf. Maar PolyFluor Plastics is meer; door een brede en diepgaande kennis kan het bedrijf haar afnemers adviseren en samen met hen komen tot de meest economische en duurzame oplossing voor de toepassing.

Biobased composieten: kansrijk en toekomstbestendig

Deel twee van een driedelige serie over de mogelijkheden van biocomposieten.

Actiegroepen krijgen zoveel aandacht in de media dat zij de mening van een groot aantal mensen vrij snel kan beïnvloeden. Het bevestigt dat de mens een kuddedier is, volgzaam een schreeuwlelijk op zijn woorden gelovend. Als het keihard in de krant staat of in het TV-journaal wordt getoond, dan zal het toch wel een beetje waar zijn. Anders zouden ze het niet doen, toch? We zijn tuk op mensen die ‘Nee’ zeggen.

Composites Europe 2013

Composites Europe 2013

Het ziet er gunstig uit voor de composietmateriaalindustrie, met sterke kans op groei in de segmenten voor koolstofvezel- (CFP) en glasvezelversterkte kunststof (GFRP). Dit optimisme komt ook tot uiting in de aankomende editie van de vakbeurs Composites Europe 2013, waar de internationale composietenindustrie en hun afzetgebieden van 17 tot en met 19 september in Stuttgart samenkomen.

DPI gaat samenwerken met beste universiteit van China

Tsinghua University (Peking), de nummer 1 van China, is per 1 augustus partner binnen het Bio-Inspired Polymers programma. Het onderzoek binnen de samenwerking richt zich op een nieuwe aanpak voor de biologische bereiding van hoogwaardige functionele polymeren.

 

Samenwerken noodzakelijk om kostprijs composieten te verlagen

Samenwerken noodzakelijk om kostprijs composieten te verlagen

‘We moeten samenwerken als we betaalbare oplossingen in de machine-automatisering in de gehele procesketen willen ontwikkelen om bij te dragen tot de gewenste vermindering van de kostprijs van het eindproduct,’ zei de VDMA Composite Technology Forum woordvoerder en KraussMaffei Technologies GmbH bestuurslid Frank Peters tijdens de ‘Series manufacturing of composites – across-the-board automation’ bijeenkomst in Frankfurt.