Bedrijfsreportage

Bedrijfsreportage

Rotatiegieten is nog steeds een beetje onbekende verwerkingstechniek. Cas Oerlemans, mededirecteur van Roto-Art BV. ‘We merken dat we meestal eerst de techniek zelf moeten verkopen en daarna kunnen we laten zien dat we er heel goed in zijn. En als mensen zien dat het potentie heeft, worden ze heel enthousiast.’

Rubber: vandaag zwart, morgen groen?

Rubber: vandaag zwart, morgen groen?

De rubber en rubberverwerkende industrie in Nederland -- het bestaat wel, maar wat weten wij erover? Rubber blijkt verrassend veelzijdiger te zijn dan verwacht. In dit laatste artikel van het tweeluik over de rubberverwerkende industrie wordt ingegaan op specifieke aspecten zoals beschikbaarheid en duurzaamheid, recycling en innovatie.

In de zakenwereld was vertrouwen tussen handeldrijvende partijen een waardevolle zaak. Een goede persoonlijke band was een fundament in industriële marketing. Nu is het bijzaak. Het helpt, maar de humane sfeer heeft plaats gemaakt voor een leegte waarin internet en de strijd om de centjes dominanter zijn geworden.

Exporterende technologische industrie reddingsboei NL economie

Exporterende technologische industrie reddingsboei NL economie

De omzet van de technologische industrie is in het afgelopen jaar met 3% procent gestegen. Die groei is vooral behaald uit export. Ook in 2013 rekent de technologische industrie op een stevige exportgroei. Dit blijkt uit de onlangs verschenen conjunctuurenquête die FME twee keer per jaar onder haar leden houdt.

Eerste editie vakbeurs Materials van start

Dit voorjaar organiseert Mikrocentrum op 4 en 5 juni de eerste editie van ‘Materials 2013, engineering & technology’ in NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven. Dit nieuwe evenement is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de keuze, de directe toepassing, het aanbrengen en het bewerken van materialen.

Onderzoek naar bio-aromatische verbindingen uit agro-reststromen

Begin maart vond op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom de aftrap plaats van het Shared Research Center Biobased Aromatics. Dit platform is een grensoverschrijdend initiatief van TNO, VITO en de Green Chemistry Campus als onderdeel van de Biobased Delta.

Partners in Kunststof en Rubber

Partners in Kunststof en Rubber

Op het jaarlijks door de NRK, DPI en PlasticsEurope georganiseerde evenement ‘Partners in Kunststof en Rubber’ draaide ditmaal alles om het thema industriële marketing. Wat is het, moet dat wel zo nodig, maar vooral: hoe moet het?

Vlaamse kunststofindustrie start met transformatieproject

InnEEPlas zal de kunststofindustrie in Vlaanderen ondersteunen bij het implementeren van procesgerelateerde energiebesparende technologieën. Het project speelt in op een Europese vrijwillige verbintenis om het energiegebruik in de kunststofindustrie met 20% terug te dringen.