Bedrijfsreportage

Bedrijfsreportage

Flexibele verpakkingen dringen steeds meer door in de schappen van de supermarkten, doe-het-zelf zaken en drogisterijen. Stazakken, pouches en knijpverpakkingen -- met handige schenktuit -- nemen het over van de traditionele doosjes en blikverpakkingen. Als het aan de IPN groep ligt, blijft deze trend nog even doorgaan.

Rubberverwerkende industrie: een onderbelichte uitblinker?

Rubberverwerkende industrie: een onderbelichte uitblinker?

Zeg ‘rubber’ en de meeste mensen komen niet verder dan ‘banden’. Maar rubber is nog veel meer dan dat. In het eerste artikel van dit tweeluik over de rubberverwerkende industrie wordt ingegaan op de achtergronden van de rubberindustrie, de productie van rubber en op prijs- en marktontwikkelingen.

Het is niet anders. De westerse wereld is rijk, zeker vergeleken met 1 euro per dag, dat als armoedegrens in de rest van de wereld geldt. En niemand wil een stap terug, die weg is vrijwel onbegaanbaar, doodlopend.

Herziening van EUROMAP 60 aanbeveling

Energie-efficiëntie is al geruime tijd een probleem voor de kunststof en rubbermachine-industrie. De EU-richtlijn inzake ecologisch ontwerp en, niet in het minst, de klantvraag naar transparante en vergelijkbare energieverbruikcijfers hebben nieuwe impulsen gegeven aan het onderwerp.

Pionieren met een beter binnenklimaat

Pionieren met een beter binnenklimaat

Minder restwarmte en een lagere energierekening. Zo ziet de rubber- en kunststofindustrie het graag. Met een eenvoudig stappenplan kan de branche een reeks maatregelen treffen die overtollige warmte en het energieverbruik fors terugbrengt.

Hoe bouw je een bedrijf zonder baas?

Een organisatie waarin alle medewerkers maximaal betrokken zijn. Waarin iedereen elke dag met goede zin en tomeloze energie naar het werk komt (en op maandagochtend liefst zelfs een uurtje eerder). Waar mensen denken en handelen alsof ze zelf eigenaar zijn.

Industrie loopt voorop met herstel in 2013

Industrie loopt voorop met herstel in 2013

In haar meest recente industrie-prognose voorziet het economisch bureau ABN AMRO dat de industrie een voorschot zal nemen op groeiversnelling van de wereldhandel in de komende jaren.

ECOZEN: een biobased en BPA-vrij copolyester

ECOZEN: een biobased en BPA-vrij copolyester

Als één van de grootste chemiebedrijven in Korea heeft SK Chemicals ‘groen’ hoog in het vaandel staan. Het is daarom weinig verassend dat juist dit bedrijf als eerste er in is geslaagd een biobased copolyester te ontwikkelen dat ook bestand is tegen hogere temperaturen.