Bedrijfsreportage

Bedrijfsreportage

Afgelopen jaar bestond Plastica zeventig jaar. Dat wil niet zeggen dat we het over een stoffig bedrijf hebben. Sterker, Plastica is een vacuümvormbedrijf, dat blijft innoveren en kwalitatief hoogwaardige kunststof producten levert met behulp van de laatste technieken.

De markt is afwachtend. Herstel of een verdere inkrimping is de vraag. Het jaar 2012is nu geschiedenis, voor veel bedrijven een jaar van overleving, met een krappe beurs. Het wordt misschien lastig, we moeten innoveren en nog meer de klanten van dienst zijn. Hoop doet leven, maar daar vul je geen orderboeken mee.

Is geurhinder van styreen straks verleden tijd?

Is geurhinder van styreen straks verleden tijd?

Geuremissie in de chemische industrie is een heikel onderwerp. Als het aan de mannen van Plasticon Europe, Procede en Euro Plastics ligt, is dit binnenkort voor fabrieken waar styreen verwerkt wordt verleden tijd. Samen ontwikkelden ze een innovatief systeem voor de terugwinning van styreen uit de afgassen in de polyesterverwerkende industrie: de StyrEx-installatie.

DPI geeft interne opleiding tot spuitgiettechnicus

DPI geeft interne opleiding tot spuitgiettechnicus

In mei van het afgelopen jaar is het 110 medewerkers tellende kunststofspuitgietbedrijf DPI BV in Geldrop met 5 voormannen uit de productie en 2 leerling-ombouwers begonnen met een interne opleiding voor Spuitgiettechnicus op MBO-niveau.

Compact PUR toegepast voor vezelversterkte kunststoffen

Gap impregnation is een relatief nieuwe verwerkingsmethode voor de productie van hoogwaardige vezelversterkte kunststoffen in slechts enkele minuten. Bij dit proces, dat vergelijkbaar is met RTM, wordt tijdelijk een ‘vloeispleet’ gecreëerd.

RapidPro 2013 toont stroomversnelling rapid-technieken

RapidPro 2013 toont stroomversnelling rapid-technieken

Op 26 en 27 februari vindt in NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven de derde editie van RapidPro plaats. RapidPro 2013 is dé belangrijkste vakbeurs met congres voor de totale keten van het snel en efficiënt ontwikkelen en produceren van prototypes en eindproducten.

Handleiding voor analyse levensloop producten

Bedrijven die een levenscyclusanalyse (LCA) willen maken, hebben er een handig hulpmiddel bij. Agentschap NL heeft voor deze ondernemingen namelijk een speciale handleiding gepubliceerd. Die helpt bij de eerste stappen voor het opstellen van een LCA.