Bedrijfsreportage

Bedrijfsreportage

Al ruim 25 jaar produceert Bato producten op maat voor gerenommeerde klanten uit meerdere sectoren, waaronder de elektrotechnische, retail- en verlichtingsindustrie. Bato kent daarnaast een volledig assortiment kunststof producten voor de tuinbouw. Deze worden wereldwijd geleverd aan dealers en eindgebruikers. De kracht van Bato zit in uiterst slim produceren en een enorm brede kennis van ‘groene’ producten.

Intern financieren biedt veel mogelijkheden

Intern financieren biedt veel mogelijkheden

Werden we vroeger dagelijks overspoeld met advertenties voor zakelijke krediet, tegenwoordig lijken deze verdwenen. Helpt de zich ontwikkelende stroom van nieuwe kredietvormen als crowdfunding, kredietunies en MKB-obligaties? Wat kun je als bedrijf doen om financieringszorgen te verlichten? Eerst kritisch naar jezelf kijken.

Ontwerpen met recycling in het achterhoofd

Ontwerpen met recycling in het achterhoofd

Door de economische groei van Aziatische en Zuid Amerikaanse landen groeit de vraag naar kunststoffen. Dit heeft gevolgen voor de aanvoerketen en de prijsontwikkeling van kunststof, met als gevolg dat de interesse in gerecyclede kunststoffen toeneemt.

‘Ook als kleine ondernemer kun je grootse dingen doen’

‘De belangrijkste les die ik geleerd heb is dat je anderen altijd nodig hebt maar de samenwerking heel goed moet regelen!’, vertelt Gerrit Timmermans. Timmermans is eigenaar van Daviotten in Den Bosch, producent en leverancier van exclusieve producten voor de horeca.

Tal van uitdagingen voor kunststofverwerkende industrie

Tal van uitdagingen voor kunststofverwerkende industrie

In haar jaarlijkse sectorprognoses beschrijft Rabobank de relevante trends voor tal van bedrijfstakken. De industrie is daar vanzelfsprekend onderdeel van en ook de kunststofverwerkende industrie worden door ieder jaar weer heel specifiek en nauwgezet onder de loep genomen. In de alweer 37e jaargang van ‘Rabobank Cijfers & Trends’ komt een sterk wisselend beeld naar voren.

Een productief klimaat voor productiepersoneel

Een productief klimaat voor productiepersoneel

De invloed van klimatologische omstandigheden op het functioneren van de mens is inmiddels door tal van theoretische en praktische onderzoeken bekend. Een slecht binnenklimaat heeft een lage productiviteit tot gevolg. De beleving van dit klimaat hangt af van meerdere factoren.

Jaaroverzicht 2012

Een rubrieksgewijze indeling van de in 2012 verschenen artikelen.