Fakuma 2012: weinig crisis, veel bezoek en goede zaken

Fakuma 2012: weinig crisis, veel bezoek en goede zaken

De voortekenen voor een geslaagde Fakuma 2012 waren goed: de beurs was tot de laatste vierkante meter uitverkocht en alle hotelkamers in de regio volgeboekt. Een rondje over de beursvloer leverde interessant nieuws op.

Bedrijfsreportage

Bedrijfsreportage

Al meer dan een halve eeuw biedt Zorge Industrie onderscheidende kennis en ervaring in het maken van afdichtingen, pakkingen, tules en vele andere toepassingen uit rubbers en kunststoffen. Een goed georganiseerd bedrijf, dat diepe dalen heeft gekend maar door efficiencyslagen, enthousiasme en volhardendheid er weer bovenop is gekomen.

ABN AMRO ziet grote kansen in samenwerking tussen topsectoren

ABN AMRO ziet grote kansen in samenwerking tussen topsectoren

De Nederlandse agrotechnische industrie staat wereldwijd op eenzame hoogte en is in productie-efficiency vijf maal beter dan het Europese gemiddelde. Ondanks die uitstekende uitgangspositie kunnen Agro & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen nog veel beter presteren als ze over de grenzen van hun sectoren heenkijken: naar de Nederlandse High Tech Systemen & Materialen (HTSM). 

Innovatievouchers stimuleren proces- en productvernieuwing MKB

De innovatiekracht van de MKB-bedrijven in Overijssel krijgt een extra impuls. Provincie Overijssel investeert 750.000 euro om proces- en productvernieuwing te stimuleren op het gebied van kunststoffen en coatings, textielrecycling, geavanceerde materialen en composieten.

AVK reikt Innovation Awards 2012 uit

De wereld van composieten en innovatiekracht gaan hand in hand. De Duitse industrievereniging voor composieten AVK presenteerde haar Innovation Awards 2012 in drie nieuwe categorieën.

Lucht in plaats van drijfgassen!

Lucht in plaats van drijfgassen!

Met het project Flowspray heeft Plasticum Group BV gewerkt aan een controlemechanisme voor spuitbussen. Hiermee werd beoogd in plaats van drijfgassen gebruik te kunnen maken van samengeperste lucht.

Laatste deel van een driedelige serie over veiligheid

Laatste deel van een driedelige serie over veiligheid

Consumenten in Nederland gaan er van uit dat de producten die zij kopen veilig zijn. Dat mogen ze ook – immers, de Europese wetgeving met betrekking tot de veiligheid van consumptiegoederen is uiterst streng.

Roctool presenteert nieuwe innovatieve composiettechnieken

Een tweetal interessante technieken van RocTool. De eerste maakt het mogelijk ultradunne hybride thermoplastische composiet/kunststof delen te fabriceren, zonder oppervlaktedefecten, in een kortere cyclustijd en uit een enkelvoudige matrijs. De tweede noviteit betreft een thermohardertechniek genaamd ‘high speed RTM’.