Ruimere jas voor Kunststoffenbeurs

De Kunststoffenbeurs in Veldhoven heeft nu toch haar lang gewenste uitbreiding weten te realiseren. De een nieuwe, semi-permanente hal biedt ruimte aan ongeveer veertig extra exposanten. De handige losse plattegrond met lezingprogramma die u bij dit magazine aantreft, is alles wat u nodig heeft om tijdens de beurs uw weg te vinden.

Bedrijfsreportage

Bedrijfsreportage

Het bedrijf Korrels BV is ontstaan uit het verhandelen van PVC-compounds uit Italië. Dit bedrijf uit Wapenveld groeide later uit tot een specialist op het gebied van elastomeren.

‘Verpakkingsindustrie moet duurzame keuzes maken’

‘Verpakkingsindustrie moet duurzame keuzes maken’

Verpakkingen zijn essentieel voor transport, bescherming en conservering van producten, maar ook voor marketing en informatieverschaffing over de inhoud. Maar ondanks die veelzijdigheid is er weinig aandacht voor verpakkingen. De thema-update Cijfers & Trends van de Rabobank gaat dieper in op de productie van kunststofverpakkingen.

Deel één van een driedelige serie over veiligheid

Deel één van een driedelige serie over veiligheid

In dit nummer het eerste van een drieluik over het thema veiligheid. Deze reeks, waarin verschillende aspecten van veiligheid en ontwerpen met kunststof belicht worden, is tot stand gekomen in samenwerking met bureau voor integrale productontwikkeling People Creating Value. In dit deel kijken we naar het veilig verpakken van voedsel.

Composites Europe 2012: Serieproductie uitgelicht

Composites Europe 2012: Serieproductie uitgelicht

Composietmaterialen in de lichte bouwtechniek zijn de nieuwste trend en prima op weg om klaar te zijn voor serieproductie. Dat zal blijken van 9 tot 11 oktober op de beurs Composites Europe 2012 in Düsseldorf. Samen met de parallel plaatsvindende beurs ‘Aluminium’ vormt dit de belangrijkste topbijeenkomst van het jaar voor de internationale branche van de lichte bouwtechniek.

3D opdrukken met In-Mold Labeling

3D opdrukken met In-Mold Labeling

Trexel Inc. won tijdens de onlangs in Orlando (Florida) gehouden NPE 2012 beurs de ‘Emerging Technology Award’. De bekroonde toepassing was een 3D IML (In-Mold Labeling) margarinekuipje, dat – met behulp van het MuCell® proces -- van geëxpandeerd polypropeen wordt gespuitgiet.

Enterprise Europe Network: kansen in Rusland

Enterprise Europe Network (EEN) ondersteunt het Europese MKB met internationale ambities via advies, het zoeken naar fondsen en matchmaking, onder meer gericht op Rusland. Gratis. Toch is het netwerk nog vrij onbekend, aldus Jan van Laar van Agentschap NL.