‘We durven ronduit te zeggen dat we vierkant de beste zijn’

‘We durven ronduit te zeggen dat we vierkant de beste zijn’

Sinds haar oprichting in 1976 heeft Van der Vleuten Kunststofindustrie BV zich volledig toegelegd op de vervaardiging van kunststof producten. Het bijzondere aan dit bedrijf is dat het, naast spuitgieten, ook extrusie in huis heeft en met een eigen, interne recyclingafdeling, van schoon productie-uitval of post-consumer PP-afval een hoogwaardig PP-regranulaat of -compound kan maken.

Nieuwe eco-richtlijn voor betere recycling HDPE-flessen

De EuPR, de in Brussel gevestigde organisatie die de kunststofrecyclingbedrijven in Europa representeert, heeft een nieuwe Europese eco-design richtlijn ontwikkeld voor HDPE-flessen. Doel is de recyclebaarheid van HDPE-flessen naar een structureel hoger niveau te tillen.

Is de werknemer met een vast contract een uitstervende soort?

Is de werknemer met een vast contract een uitstervende soort?

Hoewel naar verwachting de daling van de werkgelegenheid in de industrie verder zal doorzetten, zal dit niet tot een overschot aan technici leiden. Sterker nog; er worden op termijn tekorten verwacht. Al met al een complexe materie, die van grote invloed is op met name industriële bedrijven. Prof. Jaap de Koning schreef er een essay over, op basis waarvan Kunststof Magazine een driedelige serie samenstelde.

NPSP composieten bouwt bio based zonneboten

NPSP composieten bouwt bio based zonneboten

In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam en de Van Hall Larenstein school zijn parallel twee boten vervaardigd uit het bio-based composietmateriaal Nabasco.

Inspelen op toenemende complexiteit van innovaties

Syntens Innovatiecentrum laat de Nederlandse economie groeien door het versterken van innovatie in het midden- en kleinbedrijf. Syntens gaat dit jaar extra aan de slag met het stimuleren van innovatie binnen industriële waardeketens.

Video-analyse van instelproces laat verbeterpotentieel zien

Video-analyse van instelproces laat verbeterpotentieel zien

Wanneer het gaat over het instellen van machines en systemen komt, wordt vaak teruggevallen op de manier ‘zoals het altijd is gedaan.’ Om optimalisatiekansen in het dagelijkse werkproces beter te kunnen identificeren -- en vervolgens te implementeren -- kan een video-analyse van het instelproces wel eens heel nuttig blijken.

Rabobank ziet noodzaak tot aanscherping bedrijfsmodel

Rabobank verwacht de komende jaren een magere economische groei in de meeste bedrijfssectoren. ‘Door deze geringe groei en ingrijpende marktontwikkelingen doen Nederlandse bedrijven er goed aan hun groeiambities tegen het licht te houden. Zij zouden hun bedrijfsmodellen moeten aanscherpen.’