3TAC: groot in eye catchers

3TAC: groot in eye catchers

Signing maakt vindbaar. Fungeert als gids. De corporate identity van de klant versterkt door opvallende elementen. In interieur of exterieur. We waren op bezoek bij het in Oss gevestigde bedrijf 3TAC, specialist op het gebied van lichttechniek. Voorbeelden van formaat bevestigen de innovatieve kwaliteiten van dit bedrijf.

Motor voor Brabantse economie: de Green Chemistry Campus

De Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom wordt hét centrum als het gaat om biobased innovaties. De eerste bedrijven hebben zich inmiddels gevestigd en er zijn volop ambities om de campus de komende jaren te laten groeien.

Hoe zorgen we voor voldoende gekwalificeerd personeel?

Hoe zorgen we voor voldoende gekwalificeerd personeel?

Hoewel naar verwachting de daling van de werkgelegenheid in de industrie verder zal doorzetten, zal dit niet tot een overschot aan technici leiden. Sterker nog; er worden op termijn tekorten verwacht. Al met al een complexe materie, die van grote invloed is op met name industriële bedrijven. Prof. Jaap de Koning schreef er een essay over, op basis waarvan Kunststof Magazine een driedelige serie samenstelde.

Telt Portugal nog mee in matrijzenland?

Telt Portugal nog mee in matrijzenland?

Ooit speelden de Portugese matrijzenbouwers wereldwijd een leidende rol in de matrijzenindustrie. Door de opkomst van de lagelonenlanden in Azië, en met name China, is hun status op dit gebied verloren gegaan. Of toch niet?

Optische structuren uit de printer

Een lens die uit de printer rolt; het kan met de wereldwijd geoctrooieerde ‘Printoptical Technology’ van LUXeXceL uit Goes. De innovatieve combinatie van licht, optiek en digitaal 3D printen maakt dat een lens, lichtdistributiepatroon of een glas-in-loodreplica als 3D design tot stand komt. Een dure spuitgietmal is niet langer nodig.

Verbeterde bioplastics brengen biobased economy verder

Verbeterde bioplastics brengen biobased economy verder

‘De vraag naar hernieuwbare en biodegradeerbare folies stijgt’, zegt Patrick Verschaeren, R&D manager van folieproducent Oerlemans. Met de hernieuwbare en biologisch afbreekbare kunststof PLA (polymelkzuur) richten de Nederlandse folieproducenten zich op de toekomst. ‘Op de biobased markt is PLA een belangrijke factor.’