Helvoet: duurzaamheid in productie

Helvoet: duurzaamheid in productie

De Helvoet Groep is internationaal actief op het gebied van het klantspecifiek ontwikkelen en binnen zeer nauwe toleranties produceren van enkelvoudige en samengestelde kunststof- en rubbercomponenten voor onder andere de automotive-industrie maar bijvoorbeeld ook de medische verpakkingsmarkt. En succesvol, al ging dat ging niet zonder slag of stoot.

Productiviteitsverbetering en energie-efficiëntie gaan hand in hand

Productiviteitsverbetering en energie-efficiëntie gaan hand in hand

Dr. Urbanek, auteur van het EUROMAP onderzoek ‘Energy Efficiency: European Plastics and Rubber Machines Well Placed’, ziet een duidelijk verband tussen energie-efficiëntie en productiviteitstoename. Immers, investeren in hogere productiviteit betekent in veruit de meeste gevallen meteen ook investeren in energie-efficiëntie.

Toeleverketen presenteert zich tijdens ESEF en Techni-Show

Toeleverketen presenteert zich tijdens ESEF en Techni-Show

ESEF is de grootste en belangrijkste vakbeurs in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden en engineering. Het vierdaagse evenement vind tegelijkertijd plaats met de Techni-Show. De Techni-Show is veruit de grootste en belangrijkste vakbeurs van de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van onder andere metalen en kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen.

Onderzoek onder CAD-gebruikers onthult grote rol voor cloud

Autodesk, toonaangevend leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware, heeft onderzoek gedaan onder ruim 1.300 CAD-gebruikers in Europa. Hieruit blijkt dat ongeveer 72% van de ondervraagden voorspelt dat het belang van de cloud zal toenemen, vanwege de groeiende behoefte aan samenwerking en flexibele, betaalbare rekenkracht.

Leroxid winnaar EuroMold Award 2011

Leroxid winnaar EuroMold Award 2011

De winnaar van de EuroMold Gold Award 2011 is het Duitse bedrijf Leroxid. Hun nieuwe ‘Dimacer’ tool-insert uit erodeerbaar keramiek zorgt voor een langere standtijd van gereedschappen voor spuitgieten en hogedrukgieten.

Miniserie: De techniek achter lasermarkeren

Miniserie: De techniek achter lasermarkeren

In 2010 vierde de laser zijn vijftigjarig bestaan. De kleinste lasers in deze familie, gebruikt voor het markeren, hebben ondertussen uitvoerig hun industriewaardigheid bewezen en worden steeds vaker ingezet. Een diepgaande beschouwing van de techniek en mogelijkheden in een tweedelige miniserie.