Forbo-Novilon: ‘marktleider blijf je niet door stil te zitten’

Forbo-Novilon: ‘marktleider blijf je niet door stil te zitten’

Als je aan vloerbedekking in winkels, bedrijfsruimtes en instellingen denkt, dan kom je al gauw op projectvinyl. Ook bij de consument is vinyl als vloerbedekking al lange tijd bekend als prettig, duurzaam en gebruiksvriendelijk. Deze producten zijn afkomstig van Forbo-Novilon BV, een toonaangevend producent van verend en projectvinyl uit Coevorden. Een bedrijf dat innovatief is en beseft dat werknemers het belangrijkste werkkapitaal vormen.

SW-bedrijf, fabriek en maatschappelijk financier slaan handen ineen

SW-bedrijf, fabriek en maatschappelijk financier slaan handen ineen

De druk op SW-bedrijven (socialewerkvoorzieningsbedrijven) om mensen uit te plaatsen, neemt toe. De wet 'Werken naar vermogen', die in 2013 ingaat, dwingt ze om mensen in het reguliere bedrijfsleven te plaatsen. Maatschappelijk investeerder Start Foundation ziet kansen om SW-bedrijven te helpen en introduceert het SW-Baanbreker Krediet.

Deelnemers EUPlastVoltage streven naar 20% energie-efficiency

Er is een grote stap gezet in het ontwikkelen van een vrijwillige Meerjarenafspraak over energie-efficiency tussen de Europese brancheorganisatie voor de kunststofverwerkende industrie, de EuPC te Brussel, en de belangrijkste nationale brancheorganisaties van die sector.

Composiet belangrijke impuls voor duurzame infrastructuur

Rapportages laten zien dat kunststof zeer geschikt is als bouwmateriaal voor bruggen, sluizen en wegdekken.

Miniserie: De techniek achter lasermarkeren

Miniserie: De techniek achter lasermarkeren

In 2010 vierde de laser zijn vijftigjarig bestaan. De kleinste lasers in deze familie, gebruikt voor het markeren, hebben ondertussen uitvoerig hun industriewaardigheid bewezen en worden steeds vaker ingezet. Tijd voor een diepgaande beschouwing van de techniek en mogelijkheden in deze tweedelige miniserie.

Stenden PRE: nieuw kenniscentrum voor duurzame kunststoffen

Onlangs is in Emmen een nieuw kenniscentrum voor duurzame kunststoffen van start gegaan. Dit nieuwe kenniscentrum, Stenden Polymore Research & Education (Stenden PRE) genoemd, is een initiatief van drie Noord-Nederlandse onderzoeksinstituten.

PRIMA Business Kansenkaart stimuleert sector tot duurzame productie

Duurzaam ondernemen heeft de toekomst. Veel bedrijven vragen zich af hoe zij duurzaamheid het best kunnen integreren in hun bedrijfsvoering. De PRIMA Business Kansenkaart omvat een scala aan projecten waarmee de Federatie NRK bedrijven ondersteunt om die ambitie waar te maken.

Subsidie helpt grenzen op te rekken

Met een nieuwe spuitgietmatrijs zet Gereedschappenfabriek Van den Brink uit Harskamp een innovatieve en milieuvriendelijke matrijs op de markt.

Op zoek naar grondstoffen

De kunststofmarkt is een wereldmarkt. Vraag is hoe Europa – over enige jaren netto-importeur van polyolefinen – aan zijn kunststoffen gaat komen.