PFT Profiles: kwaliteit maakt sterk

PFT Profiles: kwaliteit maakt sterk


Prince Fibre Tech is sinds 1 november jl. van naam veranderd. PFT Profiles, zoals het nu heet, klinkt korter en sterker. Dat past ook bij het bedrijf dat er achter zit; een innovatief technologiebedrijf dat zich sinds 1985 heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van kwalitatief hoogwaardige composietprofielen.

‘Vernieuwing niet alleen technische kwestie’

‘Vernieuwing niet alleen technische kwestie’


Een organisatie die geen stap zet zonder teken van de ondernemer. Dat is uiteindelijk niet bevorderlijk voor de organisatie en evenmin voor de directeur. De eerste wordt te afhankelijk van één persoon en de tweede krijgt op een gegeven moment een wel erg zware last te dragen. Corné van Baal van spuitgieterij Appkuns was daar al rap achter.

Hittebestendig PLA wint blue Tulip Award


Door bijna 100% zuiver linksdraaiend polymelkzuur (PLLA) met 100% rechtsdraaiend polymelkzuur ( PDLA) te mengen, kan een hittebestendig PLA met bijzonder goede temperatuureigenschappen en zeer goede impact eigenschappen worden gevormd.

Augmented Reality: een oplossing voor dreigend tekort aan technici?

Augmented Reality: een oplossing voor dreigend tekort aan technici?


Eén van de spectaculairste onderwerpen tijdens het SolidWorks-evenement van Cadmes op 1 november jl. in Media Plaza Utrecht was de presentatie over ‘Augmented Reality’, vrij vertaald: ‘Toegevoegde Realiteit’.

Grote besparingen dankzij Elektronisch Ondernemingsdossier


In het programma ‘Slim geregeld, goed verbonden’ is in de casus Rubber- en Kunststofindustrie op initiatief van de NRK het concept van het Elektronisch Ondernemingsdossier (EOD) bedacht dat de Efficiënte Uitwisseling van Gegevens tussen Organisaties realiseert.

Oude banden bron voor hoogwaardig carbon black

Oude banden bron voor hoogwaardig carbon black


Innoveren, hoe doe je dat nu eigenlijk? Hoe zorg je dat jouw techniek ook economisch rendabel is? Black Bear Carbon BV weet het antwoord. ‘De techniek is vaak het probleem niet, het zijn al die dingen er omheen.’ Het bedrijf laat met subsidie van Agentschap NL zien hoe je knelpunten aanpakt en oplost. Een lesje in goed ondernemerschap.

Kunststofindustrie lanceert wereldwijd actieplan tegen zwerfvuil in zee


De Belgische kunststofindustrie bericht over een wereldwijde overeenkomst in de strijd tegen zwerfvuil in zee. Niet minder dan 54 organisaties van de kunststofindustrie over de hele wereld hebben onlangs in Dubai hun engagement bevestigd om samen te werken in een mondiale strategie tegen de verontreiniging van de zeeën.

Een matrijswissel binnen één minuut

Een matrijswissel binnen één minuut


Hoe korter de omsteltijden, des te hoger de productie. Inspelend op de wens van haar klanten om steeds efficiënter te kunnen produceren, heeft Engel haar productportfolio uitgebreid met een automatisch matrijswisselsysteem. Engel famox – fast mould exchange – maakt het mogelijk een matrijswissel binnen één minuut te volbrengen.

Jaaroverzicht


Een gerubriceerd overzicht van alle artikelen die in het afgelopen jaar in Kunststof Magazine zijn verschenen.