Vakmanschap is meesterschap: ITB Precisietechniek

Vakmanschap is meesterschap: ITB Precisietechniek


ITB precisietechniek ontwerpt en ontwikkelt hoogwaardige processen, stempels en matrijzen, zodat kunststofspuitgietproducten, MIM (Metal Injection Molding)-producten, stansdelen en gemechaniseerde assemblage met een hoog precisiekarakter.

Nabeschouwing Fakuma 2011

Nabeschouwing Fakuma 2011


De Fakuma beleefde dit jaar haar 21e editie. Dit grootschalige evenement richt zich op alle aspecten van spuitgieten en extrusie: een iets specialistischer scope dan de ‘K’ waar alle geledingen binnen de kunststofindustrie zich presenteren.

Samen werken aan duurzame groei


De rubber- en kunststofindustrie lanceert de website www.innovatienetwerk-rki.nl. De concurrentie- en innovatiekracht versterken en duurzame groei realiseren is het doel van het innovatienetwerk. De website bevat actuele informatie over alle workshops en bijeenkomsten die de vijf partners in het netwerk aan ondernemers in deze sector aanbieden.

Pyrolyse: een effectieve reinigingsmethode


Thermisch reinigen – ook wel pyrolyse genoemd – is een effectieve methode voor het reinigen van ernstig vervuilde machinedelen, zoals we die vooral ook in de kunststofindustrie tegenkomen.

Elho zet stap naar volelektrisch spuitgieten

Elho zet stap naar volelektrisch spuitgieten


Na een 13-tal hydraulische en hybride spuitgietmachines heeft Elho, fabrikant van kunststof plantenbakken, met de investering in een volelektrische spuitgietmachine de stap naar energiezuinig spuitgieten gezet.

Efficiënter en veiliger werken dankzij de 5S-methodiek

Efficiënter en veiliger werken dankzij de 5S-methodiek


Medewerkers die in een schone, opgeruimde, overzichtelijk georganiseerde en veilige werkplaats hun dagelijkse activiteiten uitoefenen, zullen meer plezier aan hun werk beleven. Bedrijven realiseren concrete besparingen door de toegenomen efficiëntie en het verminderd aantal werkgerelateerde ongevallen.

De toekomst van verspanen: robots!


In een Europees Seventh Framework Programme wordt gewerkt aan het COMET-project: een aangepaste besturing voor industriële robots, zodat die ingezet kunnen worden als alternatief voor CNC-gestuurde verspaningsmachines.