Schipper Kozijnen: overtuigend op duurzame wijze

Schipper Kozijnen: overtuigend op duurzame wijze


Kunststof Magazine was op bezoek bij Schipper Kozijnen. Een familiebedrijf pur sang, dat is uitgegroeid van leverancier van voorzetramen, tot een gerenommeerde MVO-bewuste onderneming in kozijnen, puien en gevels.

Industrie bereikt China meer dan gedacht

Industrie bereikt China meer dan gedacht


Europese bedrijven beschouwen China steeds meer als een belangrijke strategische groeimarkt. Dit ondanks de bezorgdheid over toenemende concurrentie en de oneerlijke behandeling door de overheid ten opzichte van binnenlandse bedrijven. Een transparanter beleid speelt dan ook een cruciale rol in de toekomst van de Chinese economie.

Eerste sorteerinstallatie voor kunststof verpakkingsafval geopend


Staatssecretaris Joop Atsma (I&M) heeft de eerste Nederlandse sorteerinstallatie voor kunststof verpakkingsafval officieel in gebruik genomen. De installatie in Rotterdam (eigendom van afvalbedrijf SITA) gaat circa een kwart van het in Nederland gescheiden ingezamelde materiaal sorteren. Het materiaal wordt in vijf stromen kunststof gesorteerd en voor hergebruik geschikt gemaakt.

‘Buurman niet per definitie beste exportmarkt’


Ondernemers die over de grens markten willen ontwikkelen, moeten dat doen in landen waar de grootste kansen liggen. Het eerste criterium hoort niet te zijn dat de drempel zo laag is omdat ze er bijvoorbeeld de taal of de cultuur kennen. Innovatieadviseur Stefan Morssink van Syntens: ‘De Belgische of Duitse markt is misschien al verzadigd voor jouw product, terwijl een land veel verder weg prachtige potentie kan hebben.’

GK LIPfibre: de kracht van een slim systeem

GK LIPfibre: de kracht van een slim systeem


Op de K2010-beurs toonde de Zwitserse matrijsbouwer Georg Kaufmann een nieuwe matrijstechnologie: GK LIPfibre (Georg Kaufmann Lightweight Integrated Process fibre). Dit matrijssysteem is een combinatie van een thermovormmatrijs en een spuitgietmatrijs, waarmee op basis van glasvezelversterkte thermoplastische composieten lichtgewicht constructiedelen kunnen worden vervaardigd.

VinylPlus bouwt voort op succes van Vinyl 2010


De Europese PVC-industrie heeft onlangs een nieuwe reeks ambitieuze doelstellingen voor duurzame ontwikkeling tot het jaar 2020 bekendgemaakt. Beleidsmakers wordt gevraagd de recycling binnen Europa intensiever te stimuleren.

Resin ontwikkelt BioBar folies

Resin ontwikkelt BioBar folies


Hoe groener, hoe beter. Dat is het devies bij Resin (Products & Technology) BV. Met BioBar, hun nieuwste ontwikkeling, zetten zij opnieuw een stap in de goede richting voor een uiterst groen alternatief op de markt.

Polymer Science Park: een open innovatiecentrum


Zwolle krijgt een aansprekend innovatiecentrum, in de vorm van een Science Park op het gebied van kunststoftechnologie. Een intentie-overeenkomst bevestigd een samenwerkingsverband tussen DSM, Wavin, Hogeschool Windesheim, Deltion College, Gemeente Zwolle en de Provincie Overijssel.