Kunststoffenbeurs Veldhoven weer helemaal volgeboekt

Kunststoffenbeurs Veldhoven weer helemaal volgeboekt


Op 28 en 29 september aanstaande organiseert Mikrocentrum voor het dertiende achtereenvolgende jaar de gratis toegankelijke, succesvolle kunststoffenbeurs in Veldhoven. Tijdens deze vakbeurs exposeren ruim tweehonderd specialistische bedrijven uit Nederland, België en Duitsland. Een deel van hen stelt zich in deze beursspecial alvast aan u voor.

 

Kunststof Centrale: keihard groeien in sombere tijden

Kunststof Centrale: keihard groeien in sombere tijden


Het in Gemert gevestigde Kunststof Centrale BV is sinds 2008 gespecialiseerd in het vermalen en granuleren van en de handel in kunststoffen. Het bedrijf verwerkt bedrijfsafval van harde kunststoffen uit de hele Benelux en wil zich gaan richten op de innovatie van nieuwe producten in granulaatvorm.

Kiezen voor een sterke maakindustrie


De industriële wereld verandert in hoog tempo. De economische ontwikkeling in Azië en razendsnelle technologische ontwikkelingen zetten druk op de Europese en daarin Nederlandse maakindustrie, maar bieden juist ook kansen. In haar rapport ‘My Industry 2030’ werpt ING een blik vooruit op het belang van de Nederlandse maakindustrie, de uitgangspositie, de groeiambitie en uitdagingen die er liggen om de groeiambitie te realiseren.

Europees kenniscentrum voor composietreparatie

Europees kenniscentrum voor composietreparatie


Met het lanceren van de website www.EKCC.eu ging ook het European Knowledge Centre for Composite Repair van start. Dit expertisecentrum, dat met behulp van het EZ-innovatieprogramma Pieken in de Delta tot stand kwam, gaat reparatierichtlijnen opstellen en betrouwbaarheids- en inspectiecriteria vaststellen.

Binnen 4 jaar naar 83% afvalrecycling?


Van het huishoudelijk afval wordt maar de helft gerecycled. Ook van afgedankt textiel wordt slechts 50% opnieuw gebruikt. Ondanks dat Nederland al 80% van al het afval van huishoudens en bedrijven hergebruikt, blijven nog veel kansen onbenut. Staatssecretaris Atsma wil meer waarde uit het afval halen en streeft naar 83% recycling in 2015.

Sneller, goedkoper én beter produceren


‘In een klein bedrijf zijn brandjes redelijk eenvoudig te blussen. Maar als een bedrijf groeit, dan wordt dat lastiger. Je wilt dat mensen zelf verbeteringen ter hand nemen’, aldus Hans Melio (GL Plastics). Hij was één van de sprekers op de Praktijkbijeenkomst World Class Manufacturing die de PVT op 16 juni organiseerde.

Composites Europe 2011: venster op de wereld van composieten

Composites Europe 2011: venster op de wereld van composieten


Van de laatste generatie GRP tot geavanceerde innovatieve koolstoftoepassingen in de auto- en vliegtuigbouw: van 27 tot 29 september is de vakbeurs Composites Europe in Stuttgart (D) het podium voor de trends in de markt van composietmaterialen.