Groot en efficiënt: Naber Plastics

Groot en efficiënt: Naber Plastics


Je belangrijkste markten storten onverwacht snel in. Je bedrijf moet worden gereorganiseerd, de torenhoge grondstofprijzen en de bankencrisis doen het laatste beetje marge verdampen. Geconfronteerd met precies deze situatie werd bij Naber Plastics het ongelooflijke gepresteerd. Het Waalwijkse bedrijf is in razend tempo uitgegroeid naar waarschijnlijk de grootste en best georganiseerde spuitgieter in Nederland.

Vinyl 2010: een decennium van enorme vooruitgang

Vinyl 2010: een decennium van enorme vooruitgang


De Europese PVC industrie heeft zijn laatste voortgangsverslag over Vinyl 2010 gepubliceerd -- de tienjarige vrijwillige verbintenis die in 2000 is gelanceerd ter bevordering van de duurzame productie en het duurzaam gebruik van PVC. Alle doelstellingen die de sector in 2000 had bepaald, zijn door Vinyl 2010 bereikt of overtroffen.

IONIQA ontwikkeld magnetische smart materials

IONIQA ontwikkeld magnetische smart materials


Een kunststof onder invloed van een magnetisch veld brengen en daarmee in milliseconden de eigenschappen van het materiaal veranderen, zoals de stijfheid. De focus van het Eindhovense bedrijf IONIQA ligt nu op nieuwe en aantrekkelijke product/marktcombinaties die gebruik willen maken van deze doorbraaktechnologie.

In Nederland kunnen we heel goed zelf produceren


Maakproductie kan perfect plaatsvinden op eigen bodem. Sterker: bedrijven met een omzet tot 20 miljoen euro doen er verstandiger aan zich niet te wagen aan eigen productie in lagelonenlanden als China, aldus ABN AMRO in haar ‘Visie op Industrie’.

Doorbraak in tapijtrecycling levert klant geld op


Wereldwijd marktleider InterfaceFLOR heeft een doorbraak geforceerd in de recycling van tapijt. Met de ReEntry 2.0 machine is het mogelijk om gebruikt tapijt volledig te recyclen, zodat er van garen weer garen worden gemaakt en van backing (de tapijtrug) weer backing.

Unieke combinatie van prepreg-verwerking en spuitgieten


De leerstoel ‘Lightweight Structures and Plastics Processing’ van de technische Universiteit van Chemnitz (D) kiest een nieuwe benadering bij het combineren van procestechnologieën voor de productie van vezelversterkte structurele componenten. Engel Oostenrijk leverde de passende kant en klare productiecel.

‘Schaalvergroting noodzakelijk in zonnecelindustrie’

‘Schaalvergroting noodzakelijk in zonnecelindustrie’


Ondanks de sterke groei van de markt voor zonnecellen hebben grote investeringen in de productie van zonnecellen overcapaciteit gecreëerd, zo blijkt uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants. Veel productiefaciliteiten zijn bijgebouwd in Azië, waar de kosten een stuk lager liggen. Door deze overcapaciteit zijn de marges sterk afgenomen.