Breed aanbod grote kracht van Albis Benelux

Breed aanbod grote kracht van Albis Benelux


Albis Benelux BV is een dochteronderneming van van Albis Plastic GmbH. Dit jaar bestaat de distributeur voor de kunststofverwerkende industrie veertig jaar. Albis Benelux BV heeft een zeer uitgebreide productportfolio. ‘Het mooiste programma wat je kunt bedenken’, vindt managing director Ronald Brink.

Formule 1 in de chemie


Koolstofvezeltechniek, vier kleppen per cilinder, vlamvertragende kleding, allemaal ontwikkelingen in de industrie, welke voortkomen uit de Formule 1. Behalve de deelnemende autofabrikanten, profiteert de gehele industrie van deze ontwikkelingen, ook omdat autofabrikanten op een steeds breder vlak innovaties delen met andere industrieën.

Decoreren na spuitgieten: de post-mould technieken

Decoreren na spuitgieten: de post-mould technieken


In de eerste twee artikelen van deze driedelige serie werd ingegaan op de methoden die aan het matrijsoppervlak of in de matrijs gebruikt kunnen worden om kunststofproducten te decoreren. Dit derde en laatste artikel in de reeks gaat in op decoratiemogelijkheden die na afloop van het spuitgietproces plaatsvinden.

EcoPure moet kunststofproducten ‘biologisch’ afbreekbaar maken

EcoPure moet kunststofproducten ‘biologisch’ afbreekbaar maken


Het Amerikaanse Bio-tec Environmental is producent van het materiaal EcoPure. Deze masterbatch kan op een simpele manier worden toegevoegd aan een variëteit van polymeren om het eindproduct ‘biologisch’ afbreekbaar te maken.

Sport- en industrievloeren duurzamer

Sport- en industrievloeren duurzamer


Het kleuren van een gietvloer is momenteel nog een handmatig proces. Binnenkort is dat verleden tijd. Eputan Kunststoftechniek BV, producent van kunststof gietvloeren, ontwikkelde een mengsysteem waarmee iedere gewenste kleur automatisch aan te maken is.

Gaat Makroblend GR 235M de automobielindustrie veranderen?


Bayer heeft een innovatieve materiaalsoort ontwikkeld op basis van gerecycleerde PET-flessen en watertonnen (gebruikt voor waterkoelers) dat zo sterk is dat ze de traditionele staalplaten, de sheet molding compounds en het aluminium dat vandaag bij de productie van auto’s wordt gebruikt kan vervangen.