‘Handmatig verwerken van composieten vraagt groot vakmanschap’

‘Handmatig verwerken van composieten vraagt groot vakmanschap’


Op bezoek bij Rhebergen Composites. Het Amsterdamse bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van rompen, maar ook van gewichtsbesparende elementen voor grote jachten, zoals roeren, luiken, radarmasten en ventilatiegrills.

XML: het voordeel van dezelfde taal spreken

XML: het voordeel van dezelfde taal spreken


Een groep engineeringbedrijven werkt met één standaard om gegevens uit te wisselen. Het gevolg: informatie is sneller beschikbaar, er worden minder fouten gemaakt in de gegevensoverdracht en er worden ook nog eens flink kosten bespaard. Een mooi resultaat, dat mede dankzij Nederland Digitaal in Verbinding is gerealiseerd.

Kunststofindustrie neemt actie tegen zwerfvuil in zee


De Europese kunststofindustrie heeft meegewerkt aan het samenbrengen van wereldwijde representatieve organisaties van de kunststofindustrie om een ‘Gemeenschappelijke verklaring voor oplossingen voor het zwerfvuil in de zee’ op te stellen en te ondertekenen.

Complex maar fraai: In-mould decoratietechnieken


De uitstraling van kunststof producten is relatief goedkoop maar ook sterk te beïnvloeden door de decoratietechniek die wordt toegepast. Het gerenommeerde ontwerpbureau Pezy Product Innovation heeft de mogelijkheden helder in kaart gebracht en schreef voor Kunststof Magazine deze driedelige serie, die een compleet overzicht van de mogelijkheden met decoratietechnieken geeft.

Sterk staaltje: de mega spuitgiet­machine van Lankhorst Mouldings

Sterk staaltje: de mega spuitgiet­machine van Lankhorst Mouldings


Met de investering in een enorme spuitgietmachine met 2500 ton sluitkracht, vergroot Lankhorst Mouldings haar mogelijkheden op de markt voor grote, dikwandige kunststof producten. In gesprek met Gosse Dijkstra, directeur Lankhorst Mouldings en Har Corbey van Hacoplast, leverancier van de complexe machine.

‘Risicoloze samenleving is onmogelijk en onwenselijk’


Innovaties leiden tot kansen en onzekerheden en ook nanotechnologieën vormen hierop geen uitzondering. Maar angst voor onzekerheden kan waardevolle technologische ontwikkeling ten onrechte remmen.

Polybuteen leidingsystemen scoren op duurzaamheid

Polybuteen leidingsystemen scoren op duurzaamheid


Uit recente onderzoeken blijkt dat kunststof leidingen uit polybuteen (PB) het beste scoren qua energierendement en duurzaamheid. Om de prestaties van haar voorgeïsoleerde leidingsystemen continu te kunnen meten investeerde het Waalwijkse Thermaflex in een nieuw meetapparaat dat warmteverliezen direct kan meten.