Alligator Plastics: je moet zelf het stuur in handen nemen

Alligator Plastics: je moet zelf het stuur in handen nemen


‘Afgelopen periode is ons personeelsbestand met een kwart toegenomen en binnen twee jaar is onze bedrijfsruimte praktisch verdubbeld.’ Aan het woord is Wietse Wissema, directeur van Alligator Plastics. In deze tijd van vaak moeizaam ondernemen is dat een opmerkelijke uitspraak.

SER: innoveer met biomassa voor economische groei

SER: innoveer met biomassa voor economische groei


Als Nederland nu investeert in de biobased economy, zijn er veel kansen voor economische groei en verduurzaming van de samenleving. De SER roept het kabinet daarom op stevig in te zetten op de ontwikkeling van de biobased economy.

Thema duurzaamheid centraal tijdens nieuwjaarsbijeenkomst NRK


Een tachtigtal leden en relaties bezochten de nieuwjaarsbijeenkomst van de NRK in het Dialogues House in Amsterdam. Dat was ook het toneel van de uitreiking van de Prima Ondernemen Award 2010 – 2011.

Elektronica-afval in de scheidingstrein

Elektronica-afval in de scheidingstrein


Door toepassing van nieuwe methoden kan de recycling van elektronica-afval worden verbeterd. Een intelligente röntgensensor en Nabij Infra Rood technologie maken het mogelijk om metalen, halogenen en diverse soorten polymeren beter van elkaar te scheiden. 

Serie over decoratietechnieken voor kunststof

Serie over decoratietechnieken voor kunststof


De uitstraling van kunststof producten is relatief goedkoop maar ook sterk te beïnvloeden door de decoratietechniek die wordt toegepast. Het gerenommeerde ontwerpbureau Pezy Product Innovation heeft de mogelijkheden helder in kaart gebracht en schreef voor Kunststof Magazine deze driedelige serie, die een compleet overzicht van de mogelijkheden met decoratietechnieken geeft.

Voorbeschouwing JEC Composites Show

Voorbeschouwing JEC Composites Show


De ‘K’ in de wereld van composieten is de jaarlijkse JEC Composites Show in Parijs. Van 29 – 31 maart kunnen de naar verwachting 27.000 bezoekers zich vergapen aan een keur van innovaties, niet alleen op de zeer uitgebreide expositie (duizend exposanten) maar ook in het omlijstende programma.

DPI en TU/e werken samen met Brazilië


Het Dutch Polymer Institute (DPI) en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) gaan samenwerken met de National Council for Scientific and Technological Development of Brazil.