‘Je moet wat extra’s meebrengen, wil je verder komen’

Momexx, een matrijsbouwer met vestigingen in zowel Nederland als China, speelt een toonaangevende rol op de internationale markt voor spuitgietmatrijzen. Het bedrijf, ontstaan uit verschillende fusies, kan bogen op een lange geschiedenis, die terugvoert tot begin jaren ‘50. Het hedendaagse Momexx richt zich met name op het hogere segment matrijzen.

Meerwaarde laten ontstaan met businessmodel Canvas

Businessmodellen in het midden- en kleinbedrijf? Dat is geen alledaagse kost voor de praktisch ingestelde ondernemers uit het MKB. Bovendien is een externe adviseur die kan helpen bij het aanscherpen van een businessmodel vaak veel te duur. Het businessmodel Canvas van de Zwitser Alex Osterwalder biedt uitkomst.

Nabeschouwing K2010

De positieve marktontwikkeling was duidelijk voelbaar op de beursvloer van K 2010 te Düsseldorf (D). Op de beurs, die werd gehouden van 27 oktober tot en met 3 november jl., was een grote bereidheid tot investeren waarneembaar.

Gerecyclede kunststoffen: van afval naar nieuwe mogelijkheden

Het Kenniscentrum Design en Technologie van Saxion onderzocht hoe het is gesteld met de kennis en toepassing van gerecyclede kunststoffen in de kunststof­verwerkende industrie. Ook werd onderzocht wat dat betekent voor het product­ontwerpen.

Vloerbedekkingfabrikant InterfaceFLOR spint garen bij MVO-beleid

Slim duurzaamheidsbeleid zorgt voor winst, blijkt uit verschillende onderzoeken. Toch produceren bedrijven nog maar weinig duurzaam. Plannen zijn er wel, maar die dienen een beter imago. Zodra economische belangen prevaleren, komt duurzaamheid snel in het geding. Toch kan duurzaamheid juist commercieel succes opleveren.

Jaaroverzicht 2010

Zoals ieder jaar treft u in het laatste nummer van Kunststof Magazine een jaarindex aan. Hierin staan alle artikelen, die in de nummers van Kunststof Magazine 2010 zijn verschenen.