MVO Prestatieladder maakt inspanningen zichtbaar

Wavin heeft onlangs het eerste Kiwa-certificaat ‘MVO Prestatieladder’ ontvangen van certificatie-instelling Kiwa. Voor Kunststof Magazine een mooie aanleiding om -- naast natuurlijk een blik in de MVO-keuken van Wavin -- eens te kijken naar de mogelijkheden die bedrijven hebben om hun inspanningen op dit terrein gecertificeerd te krijgen.

Technologische industrie verwacht geen dubbele dip

Bedrijven in de technologische industrie verwachten geen nieuwe terugslag: zij denken dat eind 2012 het niveau van voor de crisis weer is bereikt. Dit blijkt uit de halfjaarlijkse conjunctuurtest van ondernemersorganisatie FME. Ook blijven de ondernemers investeren in R&D en verlangen zij hetzelfde van de Nederlandse overheid.

Testresultaten van Europees ESPRIT-project veelbelovend

Geavanceerde selectieve smeltprocessen maken het mogelijk om te komen tot een nieuwe generatie kunststoffen, zonder de zelfversterkende eigenschappen te beïnvloeden. Deze nieuwe kunststoffen zijn varianten op de zelfversterkende polyolefinen (srPO), zelfversterkende nylon (srPA) en zelfversterkende polyesters (srPet). Dat is wat het ESPRIT-project in het kort inhoudt. Door de gunstige testresultaten van dit project liggen er vele mogelijkheden open.

Energie-monitoringsystemen sleutel tot forse besparingen

Het derde en tevens afsluitende deel van een serie over energiebesparing in de kunststofindustrie.

Laserablatie: nieuwe marktrijpe technologie voor matrijsbouw

Laserablatie is een nieuwe marktrijpe technologie voor matrijsbouw, waarbij materiaal wordt weggesmolten met een fijne laserstraal. Het Zwitserse bedrijf GF Agie Charmilles heeft dat concept uitgewerkt in een bewerkingsmachine die met behulp van een fiberlaser oppervlaktestructuren in matrijsdelen kan aanbrengen.